Vårdagjämning….

Publicerad av

… jo men faktiskt. Trots höga snödrivor är det ju det idag, den 20.3. På radionyheterna fick jag veta att våren anlände precis kl.16.24 idag. Jaha. Visste inte att det var så exakt, men nu kan vi ju då förhoppningsvis se fram emot varmare och snöfattigare dagar. Här i Minnesota genomgår vi den 8e mest snörika vinter sedan 1890 talet när man började hålla reda på dylika fakta. Under hela vintern har vi fått nästan 80 tum med snö, vilket i sin tur blir exakt 2 m snö…. Det är en del…. Och imorgon, tisdag utlovas mera….

Själv tog jag in våren idag. Köpte tulpaner åt mig själv som jag lade på fönsterbrädet i Dotterns rum där jag stickar. ( till vänster i bild.) Det blev en kruka med lila hyacinter också från affären och om några dagar kommer de att dofta helt underbart ljuvligt. ( inte i bild)

Däremot njöt jag enormt av det vackra solskenet som strömmade in denna dag. Ngn plusgrad igen, men fortfarande med kyliga vindar. Nåja, så fort solen jobbat bort en del av de enorma snödrivorna lär luften kännas betydligt varmare.

Happy Spring Equinox!

4 kommentarer

 1. Våren kommer ju gradvis som vanligt så vi kan inte vänta oss några mirakel men visst märks det att det går på rätt hålla. Härliga vårblommor kan hjälpa vårkänslan en bit på traven.

  Önskar en god tisdag nu!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Tisdagen var helt i min smak. Nu sovdags hos oss…
   Och ja, det är trevligt med lite vårblommor inomhus innan de börjar titta upp ovanför jorden utomhus!
   Trevlig onsdag hos er!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.