Mullvadsgöra

Publicerad av

I lite sådan tankebanor gick det i förmiddags efter att jag grävt denna lilla gång på baksidan av vårt hem. En gång för att åter kunna komma till fågelbrädan och komposten efter vårt snöfall för några dagar sedan.

Mina två följeslagare var som vanligt med mig. Verkade godkänna vad MatteMullvaden åstadkom med sin spade, men var inte till ngn vidare hjälp precis. Annat då än att snusa omkring och godkänna det hela.

Efter att gången var klar tog jag mig an trappan upp till verandan. Den var sgs helt igensnöad och för att kunna komma ut på baksidan måste jag gå genom källaren.

Så här såg trappan nämligen ut innan jag började…. Snön hade verkligen blåst runtomkring och virvlat och då det kom nästan en halv meter handlar det om en hel del snö! Däremot var det -17 grader i förmiddags och det i sin tur gör ju att snön är puderlik och lätt att hantera. Fast viss kändes det i ryggen ändå….

När jag väl hade avlägsnat snön från trappan och kom upp till solstolarna på verandan såg det ut så här. Inte riktigt läge för ngn stickning i solstolen ännu precis…. Men snart så…. Redan imorgon, söndag utlovas några plusgrader och sol. Har jag tur blir det eventuellt lite stickning utomhus, vi får se….

Jag läste förresten i dagens tidning att Tvillingstäderna hittills i vinter har fått runt 175 cm snö totalt. Man räknar med ytterligare 25-50 cm innan vintern är över. Vad ligger det totala antalet cm på där du bor?

6 kommentarer

 1. Det var verkligen en imponerande snömängd som ni har fått! Här misstänker jag att vi kan skryta med 2 cm på sin höjd 😉

  Önskar en solig och fin söndag nu!

  Gilla

 2. Ni har nog fått er beskärda del av snön.😊 Hoppas det är pudersnö och inte riktigt tung blötsnö. Men inte är det lätt att skyffla bort så där tjockt med snö heller. Bra med snöslunga!
  Vi börjar ju vara snart inne i mars och då önskar nog jag att snöfall skulle börja avta.

  Gillad av 1 person

  1. Jo det har kommit en del snö denna vinter jo…. Och denna måndagsmorgon regnar det is! Detta väder!
   Mars är den snörikaste månaden i Minnesota, så det är bara att vara beredd på mera av det vita….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.