Fortsätter experimentera…

Publicerad av

… med den amerikanska degen till kanelbullar. Degen blir inte särskilt stor i brödmaskinen och räcker alldeles lagom för endast oss tre som nu är hemma. SÅ annorlunda är den inte från mina egna recept, men ändå…. tillräckligt.

Eftersom jag gav bort flera kanelbullar till Svärföräldrarna igår ( Som tackade, bockade och var så glada så. Delad glädje är ju alldeles rätt, dubbel glädje.) experimenterade jag vidare idag. Satte degen på jäsning. Satte till kardemumma som igår och likaså russin, vilka inte finns med i detta recept. Istället för den goda, kladdiga kolasåsen bestående av smält smör och farinsocker, penslade jag bullarna med vispat ägg och strödde på belgiska tänder! Dvs belgiskt pärlsocker, som är mycket större än det skandinaviska och gör lite så att det ser ut som om bullarna har tänder.

Sedan in i ugnen och ni vet ju vad som hände härnäst… just precis. Efter bara några minuter spred den underbara doften sig hemma hos oss igen.

Ut ur ugnen kom de och fick kallna en stund innan vi provsmakade varsin…. Jodå! Dessa blev bra! Väldigt nära mitt eget recept i smaken fast degen görs enkelt och smidigt i brödmaskinen. Detta blev en win/win!

8 kommentarer

 1. Bakmaskiner var väldigt populära här ett tag men numera verkar de ha försvunnit nästan. Härligt att du fick till det denna gång och den där doften… Så ljuvlig!

  Gilla

  1. Vet inte om de är så populära här heller längre, men vi fick en till bröllopsgåva som användes länge och sedan gav den upp. jag använde den en hel del när den gav upp och Maken hittade en ny på nätet. Vet inte om dessa säljs i affärer här längre eller inte… ? Behändiga är de dock!

   Gilla

  1. Bakningen hos oss beror helt på vädret. Denna vecka har det inte blivit ngn bakning alls pga finvädret.
   Bullar är väldigt enkla att baka med maskin. In med ingredienser och sedan knådas degen och jäser i maskinen. Sedan måste man ju själv kavla ut och forma bullorna förstås.
   Hembakat är gott, men jag äter väldigt lite sådant numera. Det är resten av den hemmavarande familjen som gärna äter! 😂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.