Yoga

Publicerad av

Har ni någonsin testat på Yoga? Jag har länge funderat på att börja, men har inte kommit till skott. Denna måndag hade jag bestämt mig för att ta en paus från den vanliga cyklingen. Välbehövligt efter dagliga pass i flera veckor nu.

Jag gick igenom Peloton programmen och lektionerna på appen och hittade ett passande yoga pass för nybörjare. Med en av mina favorittränare från cyklingen. Perfekt. Nu skulle här yogas!

En avslutande vinyasa efter 30 trevliga minuter

Detta pass var inte den traditionella yogan utan yoga flow. Om jag har förstått saken rätt så handlar det om mera rörelser och väldigt lite stillasittande och det visade sig vara ett mycket bra och rätt svårt pass! Hela tiden rörelser, från en töjning till en annan, men sällan stillastående. Nu vet jag ju inte vad alla dessa rörelser heter på svenska, men den enda gång vi egentligen satt helt stilla var när vi satt i stolen sas. Alltså man sitter som på en stol, men naturligtvis finns det ingen stol att slå sig ner på i ngt bekvämt läge.

Fördelen att vara ensam hemma framför skärmen är ju att man inte bryr sig om hur man ser ut, hur bra eller dåligt det går och då balansen sviker och man helt enkelt tappar den och faller på golvet! Det är bara att skratta åt sig själv och börja om på nytt.

Inge stor kaloribrännare precis, men ändå viktigt att öva balans och vighet speciellt nu då jag närmar mig 50 strecket. Jag vill verkligen kunna ta mig upp från sittande ställning från golvet om tio år också och nu är det väl skäl att börja öva på det!

Det här med Yoga var riktigt roligt kom jag fram till. Blir nog absolut flera ggr!

Salutations!

6 kommentarer

 1. Det är roligt att höra vad du tycker om yoga.
  Jag har testat det en gång och fastnade inte för det då. Jag tyckte att det ”hände för lite”. Men det är absolut som du säger att man i denna ålder borde börja tänka på balansen.
  Kanske jag någongång skulle ge yoga en chans till.. 😊

  Gillad av 1 person

  1. God morgon!
   Absolut skall du testa tycker jag. Ta ett pass/en lektion för nybörjare. Som sagt, bränner inte massor med kalorier, men absolut viktigt med töjning, sträckning och balans- övningar!
   Jag läste om en bra övning för inte så länge sedan: testa att stiga upp ur sittande ställning från en stol utan att ta stöd/ta tag i ngt runtomkring dig. Bord tex. Är detta en utmaning borde mag- och ryggmuskler plus balansen tränas.
   Inga problem ännu för mig, men vi blir ju inte yngre… trevlig tisdag! Sängdags hos oss! 😴

   Gilla

 2. Jag gick på en nybörjarkurs förra året och tyckte det var bra. Jag borde verkligen göra mera töjningar etc för jag är och har alltid varit väldigt styv (ärvt av pappa 😉), men det blir liksom aldrig av…. Håller dock ändå hellre på med sporter där jag svettas mycket och jag måste anstränga mig. Yogan kan ju förstås också vara ansträngande 😉….

  Gillad av 1 person

  1. Känner så väl igen mig i dina funderingar.
   Dagens yoga pass var inte ngt jag precis svettade mig igenom. Däremot var det en aning utmanande att stå och balansera på vissa sätt, så jag gissar nog att dessa övningar är bra för både kropp och knopp de också. 😀🍁

   Gilla

 3. Jag har aldrig testat yoga men vet att det är mycket populärt här. Att hålla kroppen i form är viktigt när man blir äldre. Själv funderar jag på att ta upp simningen igen. Man får hitta något som passar. Först och främst ska vi dock hämta hem den utlovade motionscykeln! Vet att den nuvarande ägaren vill bli av med den 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.