Hjälp! Det blir bara missfoster…

Publicerad av

OK kära läsare! Finns det som stickar sockor där ute i cyberrymden? jag försöker lära mig själv sticka sockor. Inga problem som helst med att sätta upp och sticka på strumpstickor och få en snygg resår eller mudd. Fin början på hällappen fick jag också, men sedan strular det… Hälbotten blir inte alls bra. Har nu provat två olika gånger och båda gångerna blev resultatet nästan rätt, men inte riktigt. Naturligtvis har jag tagit hjälp av tuben och visst finns det bra hjälp och råd, men ändå vill det sig inte riktigt…. Skam den som ger sig! Skall absolut försöka en tredje gång imorgon, söndag, men nu är det nästan natt och hög tid att kojsa… God natt från den västra sidan av Potten!

Missfoster nummer 2….

10 kommentarer

 1. Järbo garn har ett bra och lättförståeligt mönster Lär dig sticka raggsockor. Novita har också bra mönster för nybörjare.
  Jag stickar hällappen ca 5-6 cm innan jag gör intagningar för hälen under foten. Lycka till och skam den som ger sig.

  Gillad av 1 person

  1. Det löste sig jo! 😀 vaknade en morgon tidigare i veckan och visste precis vad jag gjorde för fel! Hjärnan jobbade tydligen under natten! 😂
   Nu ser jag fram emot att börja på den andra! 😀 Det här är kul ju! Och ngn ’magisk loop’ vill jag inte veta av. Det är strumpstickor för hela slanten! 😂

   Gilla

   1. Ja du ser! Hjärnan kan. Jag loopar inte heller sockor. Gillar strumpstickorna. Ärmar till tröja däremot, då loopar jag mer än gärna och får båda klara samtidigt och i samma stickfasthet.

    Gillad av 1 person

   2. Ja precis. Jag brukar lägga upp och sticka mudd och ev mönster var för sig först. För att slippa trassla med alltför många nystan samtidigt. Sen kopplar jag ihop kablarna med dessa ärmbörjan och stickar klar båda samtidigt med magic loop tekniken. Betydligt enklare än det låter. Gäller bara att hålla isär vardera ärms nystan så man inte stickar ihop dem.

    Gillad av 1 person

   3. Imponerande och avancerat minsann!
    Nu får du börja sticka ett par sockor på samma gång också på liknande sätt. Såg ngn på tuben som stickade 2 på en gång! Wow säger jag och fortsätter med strumpstickor! 😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.