Frost?!

Publicerad av

Jo men så spås det nu denna tisdagskväll. Att vi skall vakna till frost på marken imorgon då vi slår upp våra blå! För ganska exakt en och en halv vecka sedan skrev jag om att jag åter stickade en disktrasa i bomull eftersom det var 30 grader varmt och nu har vi då frosten framför dörren. Precis som det normalt är här i mellanvästern. Vädret och temperaturen kastar snabbt och tvärt!

Sista tomaten?

Om nu frosten faktiskt slår till inatt gissar jag att jag skördade den sista tomaten ikväll. Så många har mina plantor inte gett i sommar, men så har jag nog inte riktigt skött om dem heller…. Nya tag nästa vår!

Julstjärnan/blomman från förra jullen….

… har verkligen trivts utomhus den större delen av sommaren. Jag hittade ett ypperligt hörn för den på baksidan av vårt hem och där har den verkligen frodats! De röda bladen är nu helt borta och har ersatts av gröna, men lever och mår bra gör den. Nu ikväll har jag räddat den undan frosten och satt in den under tak. Julstjärnan härstammar ju som bekant från Sydamerika, och gillar nog knappast ngn frost mellan tårna ( rötterna) i jorden sin!

Bara att vänta och se nu då vad morgonen bjuder på.. God natt från den andra sidan Potten!

(Förresten, vill jag bara påpeka att orkanen Ian som nu hotar Florida inte hotar oss på ngt sätt här uppe i norr. Florida ligger åtminstone två timmar med flyg härifrån eller två väldigt långa dagar med bil. Alltså råder inga som helst evakueringar hos oss….)

4 kommentarer

  1. Jo inlandsklimat på prärien är ngt helt annat än kustklimatet har jag fått lära mig! Bara att vara förberedd på dessa tvära kast!
   Julstjärnan mådde bra under tak på verandan Blir nog att låta den vara ute under dagarna ännu ngn vecka. 😀

   Gilla

 1. Ja nå frost gillar den verkligen inte. Julstjärnan. Så fin den blivit. Bli inte förskräckt om den tappar lite blad ett tag nu när den flyttat in. Den bara acklimatiserar sig. Tur att den där hemska orkanen inte kommer till er.

  Gillad av 1 person

  1. Tack och lov är vi långt borta från orkanväder. Möjligen får vi ngn regn skvätt i efterdyningarna om några dagar om den svänger nordvästerut.
   Julstjärnan får nog fortsätta vistas ute under dagarna ett tag till. Så länge jag inte glömmer att flytta den under tak igen under natten! 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.