Enough is enough

Publicerad av

Står det överallt på sociala medier för ögonblicket. Man är trött på skolskjutningar och andra helt onödiga skjutningar i detta stora landet. Från ungdomarnas respektive skolor har det kommit mejl om vikten att åter diskutera med våra barn om vad som hänt .Fråga dem hur de mår, om de känner sig trygga i skolan etc, etc. Man orkar inte riktigt ta till sig hela eländet. Faktiskt.

Ofta när jag är ute och kör av en eller annan anledning, hör jag på radionyheterna. Har svårt att ta till mig nyheter i TV format, så då är det radion eller nätet som gäller. De senaste dagarna har jag knappt läst eller hört på nyheterna. Orkar inte. Vill inte.

Det ropas och härjar precis varenda gång en till skjutning sker där flera oskyldiga får sätta livet till, men inget görs. Det finns fortfarande (enligt statistiken) 2 skjutvapen per person i USA tillgängliga om man så vill. Alltså bara den mängden…! Helt galet! Detta landet är enormt! (Bara mina stat, Minnesota är till ytan just mindre än FInland! ) Och så oerhört onödigt. Och nu tänker jag inte ens på jaktgevär, utan det handlar om pistoler och semiautomatiska vapen. Alltså varför? Inget annat land i världen har detta problem sade kvinnan som intervjuades på radionyheterna igår. Ngt måste göras.

Jo, det är vi många som säger, men ändå görs inget. Medan politikerna i DC är för mesiga att faktiskt ta tag i saken och få till lagar som gör det svårare att få tag på vapen och lagar som helt enkelt förbjuder vissa vapen. Det är så ledsamt så man orkar inte helt enkelt.

Medan en hel drös oskyldiga 10 åringar får sätta livet till. Och familljer och hela samhällen och landet sörjer. En 18 årig med mental ohälsa är död och hans mormor, som sköts i ansiktet ligger på sjukhus, medan den 18 åringens mamman inte vill tala om sin son….!

Det är så ledsamt alltihopa. Åter. Att jag helt enkelt inte orkar och kramar om mina egna barn och man istället….

10 kommentarer

 1. Man blir så ledsen, man kan inte förstå och det går inte att ens föreställa sig hur det känns för anhöriga. Det är som du säger man kan krama om och visa omtanke till sin egna anhöriga och hoppas att de aldrig behöver uppleva något liknande.

  Gillad av 1 person

  1. Alldeles hel galet! Det stormas och skriks om att ngt måste göras efter varje gång dylikt händer men inget blir gjort. Alltså sitter vi fortsättningsvis i samma båt…. 🥲

   Gilla

 2. Det är så bedrövligt sorgligt. Och svårt att ta in. Hur ska man ens kunna ta in det? Och vad kan göras? Hur mycket eller lite vapen det än finns är det nåt som gått snett långt innan. Att ens komma på tanken och ge sig själv klartecken liksom och planera att göra något så hemskt.

  Gillad av 1 person

  1. I dagens lägena USA är det alldeles för lätt för vem som helst att köpa vapen. Väldigt lite kollas. Ngt formulär fylls i med lite personuppgifter och det är allt. Lagar måste ändras och politiker måste komma överens…. Vilket de inte gör. Republikanerna vill skydda ’rätten att försvara sig’ medan demokraterna vill ha striktare kontroll men verkar vara för mesiga att få ngt till stånd.
   Det är så sorgligt så det inte är sant. Man orkar inte ta åt sig eländet och dessa tragedier börjar bli vardagsmat- hemska tanke! 🥲

   Gilla

 3. Det är förfärligt, sorgligt, hemskt.
  Jag tänker ofta på dig och din familj för att ni är en av de få jag ”känner” som bor i USA.
  Hur kan man få ett stopp på skjutningarna? Det går inte en handvändning.
  Viktigt att skriva om det här i alla fall, att prata, debattera. Att förstå detta är ju svårt.
  Men tysta kan vi inte iaktta.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Problemet kanske är att det pratas och debatteras alldeles för mycket istället för att få ngt till stånd och gjort. USAs vapenlagar grundar sig på allas rätt att försvara sig med vapen, men denna rätt tar inte helt galet och så väldigt onödigt våld i beaktande. Ingen försvarar sig genom att gå och mörda en hel massa skolbarn, eller ta ut sin ilska på folk som inte ser ut som de själva gör. problemet är verkligen enormt och ngn lösning verkar inte finans i en nära framtid….

   Gilla

 4. Tror inte att det löser nåt med att beväpna lärarna som trump tycker att ni ska göra Vapenlagarna borde skärpas till och licenser skall införas . Som en böejan. Det är hemskt att se och höra på nyheterna att det hänt igen . Och så små barn som blev offer . 😢

  Gillad av 1 person

  1. Nej verkligen inte! Det finns många som tycker så, inte bara dumbommen Trump!
   Att möta våld med våld löser inget och då dessutom den beväpnade hade maskingevär ( alltså bara en sådan sak?!!) vad kunde en pistol sätta mot ett sådant?! Om nu läraren skulle ha haft en alltså?!
   Nej lagarna måste bli strängare och maskingevär måste helt enkelt förbjudas helt och hållet. Skrotas och smältas ner och användas till ngt vettigare.
   Vapen licens måste man ha i vissa stater, även i Minnesota, men inte i alla. Dessutom lär dessa vara en formalitet och inget annat. Det är så korkat så det inte är sant! 😡

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.