Morgonsnö fick ge vika för eftermiddagstö

Publicerad av
Kl.07.30.

Återigen var det mörkt när väckarklockan ringde inmorse. Vi ställde klockan framåt en timme denna helg till sommartid och då blir det ju ljusare på kvällen, men istället mörkare i den arla morgonstund. Två av delstaterna, Arizona och Hawaii, har slopat detta eviga ändrande och jag önskar vi kunde göra detsamma här i Minnesota. Det har diskuterats i Minnesotas regering, men ännu har inte ngt beslut tagits…. ( Jo, staterna bestämmer själva hur de vill ha det i den frågan.)

Alltså var det bara att parvla sig upp ur sänghalmen denna måndagsmorgon i mörkret. Snön dalade ner från himlen och täckte snön som vi redan hade med ett fräscht, vitt täcke. Detta skulle naturligtvis vara mycket välkommet i januari, men nu är vi ju faktiskt i mitten på mars och vårdagjämningen närmar sig med stormsteg inkommande helg.

Dagen fortsatte med snöfall från och till, men temperaturen steg i alla fall som lovat till runt 4 grader. Dessa fyra grader kändes väldigt sköna ( trots att det var mulet) efter lördagens -20.

Eftersom vi bjöds på sådant grävåder idag, satte jag igång med bakning på förmiddagen redan. Fick degen till kanelbullar på jäsning redan mitt på dagen och den blev rejäl denna gång! Det blev en hel del del bullar och ni vet ju hur gott det doftar i huset när det finns nygräddade bakverk, eller hur?

kanelbullarna ser lite lustiga ut med sitt stora pärlsocker. Det är belgiskt pärlsocker eftersom jag inte lyckats få tag på det vanliga, nordiska.

Nöjd med baket blev jag och ännu nöjdare framåt middagstid då jag åter stod i köket med middagsmaten och upptäckte att solen faktiskt tittade fram! Nysnön som fallit under förmiddagen smälte snabbt bort på trottoarer och uppfarter och gav oss en aning om vår ändå…

Strålande sol vid 18 tiden och naturligtvis ljust eftersom vi åter har sommartid….

9 kommentarer

 1. Morron. Jasså ni har tjuvstartat sommartids ändringen . Vi ändrar om 2 v , tror jag . Jasså ni får snö ni på sommartiden 😃 inte illa och 20 grader på minus… vi har minus 3 här. Åh , vad de bullarna ser goda ut . Borde baka , men nu är det lite mycket på G här …

  Gillad av 1 person

  1. God eftermiddag!
   Jo vi ändrar klockan tidigare på våren än vad ni gör.
   På samma gång på hösten sedan Finland numera ändrar senare.
   Bullorna blev goda… och försvinner därefter! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.