Sol, sand, värme, vågor, vind och hav…. ( Och lite simbassäng också)

Publicerad av

… ja ungefär så kan man sammanfatta denna första dag här på ön Kauai. Inga vidare problem med tidsskillnaden har vi haft heller eftersom det är lättare att resa västerut, än vad det är då resan går österut.

Solen steg fort upp på himlen. Denna bild tog jag från hotellet strax före 8 imorse.

Jag hade glömt hur enormt intensiv solen är här nere. I Minnesota är den intensivare än vad den är i Finland, men här i Stilla havet är den verkligen flera strån vassare. Tur att vi alla kom ihåg våra solglasögon för man vill verkligen inte vara utan dessa. Tänk dig att du glömmer att du har på dig solglasögonen eftersom solen är så stark!

Hawaii är vulkanöar. Vulkanklipporna är svarta och karga och går ofta rakt ner i djupet i det mäktiga Stilla havet.
En selfe bild under morgon promenaden runt hotellet

Stilla havet är inget hav att leka med. På eftermiddagen gick vi ner till den närliggande stranden, men röda flaggor var uppsatta, vilka betyder att det inte är läge att simma. Vada ut i vattnet går bra, men kraftiga underströmmar kan dra dig ut till havs. Visserligen simmade en hel del ändå, men det tyckte vi var en aning dumdristigt. Dessa flaggor läggs inte upp bara så att ngn skall ha ngt att göra.

Men att besöka stranden och vada i vattnet var minst lika kul och vi blev kvar en lång stund….

Lillasyster, Sonen och Maken njuter av den intensiva solen, värmen ( +26 C idag) och de fantastiska vågorna

Efter strandbesöket fortsatte vi till simbassängen vid hotellet. Visserligen inte riktigt lika imponerade, men trevlig ändå och framför allt fick vi simma där!

Det kanske ser tomt ut vid simbassängen mitt på eftermiddagen men finalen i den amerikanska fotbollen spelades på samma gång, så många satt runt TV apparaterna i baren. ( Under taket längre bort i bilden.)

Efter några härliga timmar vid simbassängen var det dags att bryta upp. Lillasyster och jag gick via havet igen tillbaka till hotellet och fick, till vår lycka, se hela fyra sköldpaddor simma omkring! Lillasyster hade hunnit längre ner på klipporna än vad jag hade gjort och jag gav henne snabbt min mobil eftersom den låg överst i väskan min.

Hon lyckades få bilder av en av dem som simmade närmare stranden. Precis då den kom upp till ytan för att andas knäppte hon och fick bild.

Är den inte söt den lilla sköldpaddsungen?
Efter en fin första dag blev det middag vid picknick bordet i närheten. Enkla hamburgare med tillbehör smakade extra gott efter en sol-och saltstänkt dag .

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.