Boosted! -through the self sealing membrane

Publicerad av

För ganska exakt en vecka sedan berättade jag om Lillasyster som hade fått sin tredje dos Covid vaccin. Det blev en hel del kommentarer och förklaringar då det visade sig att vaccinet ges direkt genom plåstret här, men att detta tillvägagångssätt inte verkar finnas i varken Sverige eller FInland.

Naturligtvis frågade jag LäkarMaken om detta. Nu är ju han inte den som ofta ger injektioner med plåster på efteråt, men han berättade ändå att det är ca ett år sedan denna teknik togs i burk. Månne den kommer till Norden så småningom?

Idag lyckades jag få bild av Sonen och hans plåster då han kom hem från samma apotek där Lillasyster fick sin injektion. Sonen åkte just före skoldagen var slut eftersom det var då jag hade bokat tid för honom. Sonen injicerades med Moderna vaccinet. Han är ju nu 18 och kan ta emot de andra vaccinen, inte bara Pfizer. Återstår naturligtvis att se om det blir ngn reaktion eller inte. Ont i armen hade han efter de andra två injektionerna, men det var också allt. Bara att vänta och se….

Sonen visar upp sin arm med plåstret där man kan tydlige se var nålen lagts.

6 kommentarer

 1. Men åh , thanx det var ju kul att han ställer upp för oss ” flickor” i skandinavien så vi får kolla in plåstret . Vi borde ochså få moderna idag.. Hoppas sonen klarar sig utan desto mer besvär. Men att ni går till apoteket , det var nytt 🤔här får vi nog åka in till hvc . Inte ens arbetshälsovårsen ger det i vår stad , då skall vi in till jakobstad . Så jag tar som vanligt via hvc och idah är det dags .

  Gillad av 1 person

  1. Ja just ja! Lycka till med dos 3!
   Jag låg nog efter dos 3, men hade absolut mildare reaktion än de första injektionerna.
   Här vaccineras på apotek, hälsovårdscentral, skolor… you name it! 😀

   Gilla

 2. Det är så konstigt att det gäller olika i alla länder…. I Tyskland får man bara Moderna från 30 år uppåt pga några svåra biverkningar hos yngre människor. Min tredje dos var också Moderna och jag hade yrsel och lätt illamående några dagar efter sprutan. Här kan man vaccinera sig i speciella center, hos doktorn, i skolan osv. Tyvärr har procenten vaccinerade stagnerat på ca 75% 😫 trots alla 2G regler som finns i det tyska samhället. Ja, inte hade jag trott att vi skulle måste leva i en pandemi såååå länge!

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är det både intressant och märkligt hur olika länder hanterar samma vaccin olika med olika bestämmelser.
   Här med har ju tonårspojkar ( mycket sällan) drabbats av hjärtflimmer efter mRNA vaccinet. Däremot statistiskt sett är det så få fall att man istället ber föräldrar hålla ett öga på pojkarna efter vaccinet.
   Inga rekommendationer ang. Träning eller inte efter vaccinet som det tydligen verkar finnas i Finland.
   Minnesotas antal procent vaccinerade ligger på liknande siffror som Tysklands. Verkar inte gå högre.
   Samtidigt är vi nog ’fast’ i denna pandemi rätt länge ännu tills de fattigare länderna har tillgång till vaccin och varianter av viruset slutar uppstå.
   Eller så utvecklas bättre vaccin, vilket jag tror redan är i görningen.
   Bara att gilla läget…..

   Gilla

 3. Det lär säkert bil en teknik som kommer hit också och vem vet, kanske finns den redan.
  I dag är 21 elever och båda mina mentorskollegor sjuka i vår klass. Dessutom är många fler kollegor hemma så det är lite ansträngt om man säger så. Hoppas ni har det lugnare hos er.

  Gillad av 1 person

  1. Sverige och Finland verkar vara ’efter’ USA med ngn månad med omikron. Vår kurva börjar äntligen lätta ngt medan ni är på väg upp till ’toppen ’ på er.
   Förhoppningsvis handlar det om mildare fall, vilket har varit fallet hos oss. De som inte är vaccinerade med 3 doser är också de som tar upp sjukhus bäddarna.
   Bara att hålla ut….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.