På jakt efter fantastiska trådar

Publicerad av
Fantastisk garnaffär i Förorten

Men visst hade jag hört om den. Sett den också för flera år sedan då jag skjutsade Lillasyster till hennes lektioner i gymnastik då hon var liten. Vi åkte alldelees förbi. Dock hade jag aldrig gått in. Mina väninnor i stickjuntan har prisat affären och nu behövde jag garn till ett nytt projekt i spets. Alltså begav jag mig på jakt dit på söndagseftermiddagen.

Affären ligger en bit utanför centrum, men jag hittade den direkt. Parerade och gick in och möttes av…. garn himlen! Massor med fina garner i alla möjliga och omöjliga färger. Bara att välja och vraka och se på priser!

Det dyraste nystanet jag hittade var prissatt till USD 78 och det förmånligaste jag hittade var runt USD 8. Stora skillnader i prisklassen alltså. Normalt håller jag mig till betydligt förmånligare garnsorter i hobbyaffären, men denna gång slog jag till och hittade ett trevligt garn i tunn ylle som borde lämpa sig perfekt för detta nya spetsprojekt.

Dock visade det ju sig att jag också behövde stickor för detta garn! Vilket i och för sig också såldes i denna fina affär, men jag bestämde mig för att åka till hobbyaffären i Förorten för dessa. Jag betalade för mitt nya garn och styrde bilen åter in mot centrum.

Där var det fullt med folk som pakerade bilar och gick in och ut ur affären. Javisst ja. Det var ju helg och folk var ute i julklappsärenden. Den förpillade Black Friday hade ju mer eller mindre förlängts över hela helgen med, så det var ju klart att det kryllade med folk!

Nåja, jag skyndade mig in och tack och lov var det rätt så tomt vid garnhyllorna. En annan kund, en äldre kvinna såg på då jag valde stickorna jag behövde och berättade vänligt men bestämt att hon absolut inte kunde sticka. Virka gjorde hon gärna, men att sticka tyckte hon var alldeles för svårt. Hennes mamma hade försökt lära henne då hon ännu fanns i livet, men mamman var högerhänt och hon själv vänsterhänt och det hela hade inte alls slutat lyckligt. Jag försäkrade henne att om jag lyckats lära mig sticka, vem som helst kunde lära sig sticka! Detta skrattade hon gott åt!

Hem kom jag med både garn och stickor och jag kanske också hittade ett och annat nystan vid hobbyaffären…..

Det rosa/röda garnet skall användas till det nya projektet i spets. I verkligheten är garnet en klarare färg än vad bilden visar.
Och denna soliga, varma eftermiddag tillbringade jag en hel timme utomhus med stickningen innan det blev för kyligt. Nio grader varmt och strålande sol får man inte slösa bart. På med jackan och ut i solen med stickorna och garnet. Detta blir en enkel halsduk där jag övar på ribbstickningen.

2 kommentarer

 1. Anledningen till att jag drar mig för att börja sticka igen är att allt stickas på rundstickor. Jag vet inte varför men jag tycker det verkar knepigt och skulle föredra vanliga men några sådana beskrivningar verkar nästan inte finnas. Tyvärr finns det inga garnaffärer kvar heller i Sverige längre utan det är nätet som gäller. Synd tycker jag… Lycka till med projekten!

  Gillad av 1 person

  1. Att sticka på rundsticka är inte alls svårt. Det klarar du galant!
   Efter att du satt upp projektet på rundstickan, svänger du hela projektet så att sista maskan du satte upp är i högra handen, men båda garnändarna som hänger och de första maskorna du lade upp på rundstickan är i vänstra. Lägg en markör på högra sidan innan du börjar sticka från den vänstra sidan. Det tar några varv innan projektet blir snyggt i mitten där det tar ihop, men ge dig inte. Det blir hur bra som helst! 😀
   Synd att ni inte längre har garnaffärer! Jag föredrar definitivt affärer ( speciellt små, privatägda) över nätet!
   Lycka till om du tar dig an ett projekt! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.