Månne jag tog mig vatten över huvudet…?

Publicerad av
Denna sjal såg inte komplicerad ut….

Jag behövde en ytterligare rundsticka. Storlek 8 ( 5 mm) saknade jag för alla dessa mössor jag stickar. Innan jag åkte iväg i blåsten på eftermiddagen öppnade jag häftet med mönster jag köpte tidigare i höst för att ta mig en titt på alla de härliga sjalarna som det finns mönster på. Kom inte särskilt långt innan jag fastnade för sjalen ovan. Tog foton av informationen jag behövde och gav mig iväg i vindarna.

Hittade inte exakt det garn jag hade tänkt mig för sjalen, men kom hem med färgen och ett väldigt mjukt garn ovan. Rundstickan jag behövde hittade jag också. Den hade inte funnits vid tidigare tillfälle då jag letade. En annan affär som verkar ha ett bredare sortiment här i vår förort, än den hobbyaffär som grannförorten har.

Började läsa igenom mönstret för sjalen ovan och kom inte särskilt långt.- Ny teknik för mig visade det sig. Plocka upp maskor…. Håhåjaja…. Detta hade jag inte räknat med. Satt en stund på YouTube och såg på videon… verkar inte vara så svårt att plocka upp maskor som jag hade trott, så vi får väl se… En fin sjal är det hur som helst, men den lär vänta….

Först skall en till mössa bli till av garnet övan hade jag tänkt…. Nu är det absolut bästa tiden på året att sitta inomhus med sticksömmen. Det blåser ute idag och snön yr omkring. Inte hela tiden, så inget lämnas på marken, men nu som då släpper molen ut en del snö igen. Riktigt äkta pyraväder har vi idag mellan varven. ( Snöyra i Sverige kanske…?) Temperaturen ligger på nollstrecket, vilket inte är så väldigt kallt ändå, men det är vinden som är kall och torr och kniper i kinden så fort man sticker nosen ut genom dörren.

Som upplagt för att lägga bort lilla datorn och börja på den där nya mössan…..

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.