Ibland blir det lite ändring…. och det är helt ok det med….

Publicerad av
En solig och mild höstdag hade vi denna fredag. Milda grader, men ack den där hårda november blåsten fortsätter alltjämt….

Är man förälder så är man. Även till stora barn. Det var tänkt att detta inlägg skulle skrivas från sommarstugan i norra Wisconsin. Detta ändrades hastigt och lustigt då meddelandet från Lillasyster kom från skolan. Hon mådde inte bra. Kunde jag komma och hämta henne kanske?

Det var endast en timme kvar av skoldagen, men jag bråkade inte. Satte mig istället i bilen och körde de tio kilometrarna till mellanstadiet där Lillasyster spenderar sina veckodagar.

Hem kom vi och det visade sig att hon var trött, hängig och vrålhungrig. Gick lös på frukten här hemma och efter det stegade hon raka vägen upp till sitt rum för att vila. Tog fram en god bok som hon precis börjat med och lade sig till rätta bland kuddarna. Mådde helt klart inte på topp eftersom hon helt försjönk i sin bok och mobilen endast spelade ngn bra spellista på Spotify.

Ngn feber hittade vi i alla fall inte och det var ju tur.

Imorgon lördag tror jag vi tar nya tag med den där lilla resan till sommarstugan, men som sagt var: är man förälder så är man och får vara beredd på ändrade planer. Eller hur?

De flesta träden börjar vara rätt så nakna och vi kan åter se grannarna bakom vårt hem.

6 kommentarer

 1. Som förälder är man alltid redo oavsett om det gäller stora som små barn. I pandemitider är det dessutom klokt att lyssna på kroppen även om många är vaccinerade nu. Hoppas ni kommer iväg till slut.

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

 2. Jag har ju inga barn, men jag tror att jag – om jag hade barn – skulle ha agerat som du.
  Man finns till för dem, stöttar i allt man kan – men får också ge råd och förmaningar om man känner att sådana behövs.
  Barnen ska känna sig trygga med oss vuxna, kunna lita på att vi alltid finns där.
  Även om de inte alltid gör saker rätt.
  Nu var det ju inte frågan om att hon skulle ha gjort nåt fel, men tänker på att barn också måste våga berätta för mamma och pappa om de gjort nåt galet. Kunna lita på att de inte får en massa skäll, för då berättar de kanske inget nästa gång.

  Gillad av 1 person

  1. Helt rätt! Väljer man att skaffa barn gäller det att åta sig hela paketet så att säga. Alla barn och ungdomar behöver vägledning och stöd. Oberoende av ålder.
   Samtidigt begår vi alla, både små oc stora, misstag och då är det helt naturligt att man som förälder finns till hands och stöttar så gott det går. Huvudsaken att de/vi lär oss av våra misstag. ingen är perfekt, helt enkelt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.