Sensommar eller höst?

Publicerad av
Eftermiddagens temperatur på vår veranda. Den officiella temperaturen var inte riktigt lika varm, men +28 räcker väl till det med…?!

Det är inte helt ovanligt, eller egentligen inte alls ovanligt att sensommaren gör ett sista intåg innan hösten tar över på allvar, men måtta med allt liksom…!

Och som det blåste idag! Det var bara att hålla i hatten, om man nu hade ngn. Själv är jag ingen hatt människa, så inga problem för mig då jag åkte till matbutiken i förmiddags.

Liksom regn, är det svårt att fotografera vind, men jag gjorde ett försök i alla fall. Om det sedan syns hur enormt det blåste är en annan femma…. Träden vajade dock ordentligt i vinden.

Inga riktiga höstfärger ännu bland träden på bakgården.

Medan vädret försökte bestämma sig om det var sommar eller höst, fäste jag de sista löahängande trådarna på min senaste sjal som jag stickade klart igår.

Jag måste säga att jag blev mycket nöjd med denna sjal! Lättare att sticka än spetsen förstås, så det tog inte ens två veckor att få den klar. Tyvärr är garnet inte av ngn fantastisk kvalitet, endast polyester. Det positiva med polyester dock om man så vill, är att sjalen inte behöver blockeras, utan kan börja användas direkt… om vi inte hade +30 grader förstås!

Medan årstiderna fortsatte leka maktkamp sinsemellan, lade jag ifrån mig den färdiga sjalen, tog upp samma stickor, nytt garn och nu invant mönster. Nu skulle nästa projekt påbörjas.

Jag fick en bra början och är redan mycket nöjd med färgen. En riktigt favoritfärg för Svägerskan. Garnet är bomullsgarn och känns väldigt behagligt i händerna och på bambustickorna, så detta projekt ser jag verkligen fram emot. Nu gäller det åter att räkna, räkna och räkna lite till, men vid detta laget borde jag börja kunna detta mönster… eller hur?! 🤣

8 kommentarer

 1. Ojoj vilken nice värme men som sagt lite sent om sider nu…. som det blåser syns nog på trädtopparna att de svajar…fast det är svårt att fotogtafera . Snygga hantverk

  Gilla

  1. Nej ingen av oss njöt av den kvava värmen här igår- faktiskt.
   Värmen, liksom kölden, känns annorlunda här än hemma. Svårt att förklara: tjockare, hetare då det gäller värmen. Torrare och kallare luft på vintern. Detta har förstås att göra med stora landmassor och inget hav.
   Tack för komplimangen! Jag blev mycket nöjd med den gråa sjalen. 😊

   Gilla

  1. Tack och lov hade vi bara denna hemska värme en dag. Det är ju trots allt september.
   Tack! Detta med sjalar är helt klart min nya grej. Roligt och lite lagom utmanande för mig som inte är riktigt lika förkorvrad som vissa andra inom stickningens underbara värld…😉

   Gilla

 2. Jag hade gärna tagit några grader av er 😀
  På stugan hade vi max +9 utomhus, i vattnet kanske +10, men som du kanske vet badade jag två gånger ändå.
  I Finland värmer vi ju oss i bastun!
  Men sensommarvärme på +15 – +20 hade jag gärna haft.

  Gillad av 1 person

  1. Vi ligger runt 25 grader dagligen just nu. Vilket är det normala för september. Jag simmade inte vid sommarstugan senaste helg, men kunde nog gott ha tagit mig ett dopp. Dock måste det nog vara varmare än 10 grader i vattnet eftersom vi inte har ngn bastu! (Förhoppningsvis så småningom)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.