Fantastisk månskensbild….och tankar en måndagskväll

Publicerad av
Foto på månen taget av Lillasyster i lördags

… tog Lillasyster i lördags runt 21 tiden efter en mycket svalare dag.

Denna måndag har vi spenderat i ugnen igen och det finns helt enkelt inte så mycket att rapportera. Dörrar och fönster är åter stängda och luftkonditioneringen jobbar på att hålla fukten ute. Regn hade lovats dena måndagskväll, men tyvärr fick vi inget sådant. Det seglade nog iväg ngn annanstans… igen.

I förmiddags åkte jag i alla fall till kliniken med munskyddet i högsta hugg.Det var dags för den årliga mammografi undersökningen. Då jag beställde min tid online för ett par veckor sedan hoppades jag innerligt att jag hade valt rätt tekniker som sköter maskinen. Jag har haft henne flera år i rad nu och det visade sig imorse att jag hade valt rätt. Laurie har jobbat radiologi i över 30 år men nu gör hon endast mammografiundersökningar. Hon är trevlig och väldigt ‘matter of fact’ för att uttrycka saken på engelska. Tar bilderna snabbt, hastigt och lustigt, men samtidigt noggrant. Kollar dem lika snabbt och om det behövs tar hon om 1 eller 2 eller hela rasket.

Efter undersökningen åkte jag hem igen och endast några timmar kom resultatet via kontot på klinikens nätsida. Allt normalt och så träffas vi om 12 månader igen. Alltid ett trevligt resultat, helt klart.

Kvällens stickjunta via zoom blev som vanligt väldigt trevlig och jag fick en hel del stickat på den senaste sjalen. Dock är jag inte riktigt nöjd med den och jag hade tänkt den som en julklapp till Svägerskan. Vi får se hur det blir med den saken.

Åter är det kväller och nästan dags för sänghalmen. Jag får önska er alla en trevlig fortsättning på veckan alla läsare…..

6 kommentarer

 1. Så skönt att allt såg normalt ut vid mammografin för det är en viktig undersökning. I Sverige får man hem svaret via post efter tre till fyra veckor. Det tycker jag är lång tid att vänta men det är bara att acceptera. Det låter väldigt smidigt och effektivt på den klinik du anlitar.

  Jobbigt att värmen kom tillbaka med förnyad kraft så hoppas det blir lite svalare och torrare luft igen!

  Gillad av 1 person

  1. Det här med privatvård och tävlan mellan kliniker här i kapitalismens mecka är väl bra på sådant sätt att det sporrar till smidiga och snabba sätt att erbjuda patienter service.
   Mitt resultat från mammografin kommer nog på posten om ngn vecka också, men visst är det lyx med snabba resultat via nätet! 😀

   Gilla

  1. I och med att all sjukvård är privat uppstår tävlan klinikerna
   emellan.
   Därav snabba resultat eftersom det ’tävlas’ om
   patienter.
   Låter kanske märkligt, men så fungerar kapitalismens mecka. På gott och ont….
   Om ngn vecka får jag också mitt resultat från undersökningen per post, men snabbt och smidigt att kunna kolla resultat via nätet, boka läkartider samt kommunicera med läkare på samma sätt. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.