Comparing notes

Publicerad av

Jag stötte lite oväntat på Grannfrun igår kväll. Familjen bor snett mitt emot oss, så man tycker ju att vi skulle samspråka och spontant träffas oftare, men så blir det inte. Den familjen har också tre barn/ungdomar i vår barns ålder och de har också fullspäckat schema.

Det blev en trevlig diskussion. Bland annat jämförde vi olika uppföranden hos barn och ungdomar idag. Till exempel att dessa telningar knappt vet hur man ringer ett telefonsamtal. Surfa runt på nätet är inga problem, hitta all möjlig och omöjlig information på sagda nät är inga problem heller. Surfa runt på sociala medier och snappa upp trender och liknande är heller ingen konst, men då jag bad Lillasyster ringa till frissan och beställa egen klippning åt sig sade det stopp. Jo , hon visste hur hon skulle gå tillväga, men ville nog helst inte ringa och prata med ngn som hon inte kände!

Grannfrun stämde in. Likadant fenomen hos hennes ungdomar.

Sönerna i båda hemmen jobbar deltid. De är i samma ålder och börjar båda på sista året i gymnasiet om några veckor. GrannSonen kör motorcykel, vår Son flyger flygplan, men båda är helt klart motorintresserade.

GrannDottern är fyllda 14 och börjar första året på gymnasiet nu i höst, medan Lillasyster med sina 13 år kommer att avverka sista året i mellanskolan på åk. 8.

Som förälder är det lustigt och betryggande på samma gång att jämföra olika utvecklingsstadier med andra föräldrar. Det känns skönt och att andra föräldrar går igenom liknande situationer som en själv och att dessa situationer ofta hör åldern till.

Våra jämförelser räckte inte så länge där på kvällskvisten. Klockan närmade sig nio och myggen upptäckte oss ganska snabbt och jagade in oss, var och en till sitt. Trevlig liten pratstund fick vi alla fall.

Hemgjord pizza, som vi åt denna kväll , går nog hem hos de flesta ungdomar dock…

6 kommentarer

 1. Det är trevligt att samspråka med andra föräldrar som är i samma sits som man själv.
  Jag har köpt en pizzasten som vi använder. Detta gör dem mer knapriga och de smakar som om de skulle vara köpt från resturang. Extra goda blir de om man använder pizzastenen på grillen.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har 2 pizza stenar men har aldrig testat dem på grillen. Det borde jag prova! Gott i ugnen blir det dock.
   Idag var jag för lat och använde mig av vanliga plåtar. Nästa gång kanske det får blir stenen…..🤔😀

   Gilla

 2. Visst är det trevlig att samtala med andra föräldrar som har barn i samma ålder. Man kan utbyta erfarenheter och många gånger så känner man igen sig i en hel del. Dessutom så tycker jag att det är bra att man har en viss kontakt med kamraternas föräldrar så länge barnen inte är myndiga. Vi kom ofta överens om tider och vem som körde och hämtade eller lämnade. Tryggt och praktiskt.

  Gillad av 1 person

 3. Dagens ungdom 🙂 jo, det är samma här. Det är så de kommunicerar och lever, uppväxta i denna dataålder. Vi satt fast i telefonen i hallen i timtal. Rena revolutionen när lång sladd kunde införskaffas. Våra föräldrar suckade över det. Tänk om dom hade vetat vad det skulle utveckla sig till.

  Gillad av 1 person

  1. Eller hur? Hos oss hade vi en tidsgräns på 15 min/samtal så att andra kunde komma åt att använda telefonen också. Nuförtiden vet ju ungdomarna knappt vad ngt som tidsgräns är! Eller telefonsamtal på lång distans mellan riktnummerna! Eller en telefonkatalog! Tiderna förändras…. 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.