The Mighty Haze

Publicerad av

Skosgbränderna i södra Kanada fortsätter. Norr om oss här i Minnesota och just över den amerikanska/kanadensiska gränsen. Denna torsdag har vi haft alla möjliga slags varningar om dålig luft. Röken har legat tung i luften, sikten har varit dålig och folk med astma och andra problem med lungorna har ombetts hålla sig inomhus. Det luktar rök så fort du sticker näsan ut genom dörren.

Imman/röken syns lätt om man tittar österut från vår veranda.
Inte särskilt mycket bättre västerut heller.
Så här såg solen ut kl.13 .
Liknande vid 17.30 tiden. Idag skulle det egentligen ha varit en dag med klart strålande sol….

Det känns nog onekligen en aning kusligt med all denna rök.Den gästande Svägerskan som lider av svår astma har hållit sig på insidan hela dagen. Det är nog klokt av henne. Och ingen av oss har varit ut på några längre promenader eller större äventyr denna rökiga dag. Förhoppningsvis vaknar vi till en mindre rökig dag imorgon eftersom vindarna lär skall svänga och dra röken norrut istället. Återigen undrar man, vart är vi på väg med vår jord egentligen?

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.