Skam den som ger sig…. eller något sådant

Publicerad av
En ny, men långtifrån perfekt början

Kommer ni ihåg den där spetsen som jag gav mig på före jul? Den som jag helt slutade med för att jag blev så arg och besviken? Mest på mig själv.

Idag har jag börjat på nytt. Spetsen är långtifrån perfekt, men detta är inte poängen. En av mina nyfunna vänner i stick- och syjuntan som vi håller via zoom har helt och totalt inspirerat mig. Hon är inget stickproffs hon heller. Hon stickar för att hon trivs med det och vill lära sig. Förstår att det inte blir perfekt från början.

Hon har kommit långt på spetsen. Imponerande- verkligen.

Så pass imponerande och inspirerande att jag idag på eftermiddagen sökte fram både garn och stickor.

Ingen lätt syssla. Maskorna i sig själva är inte svåra. Det svåra är att hålla reda på vilket varv man håller på med och att få mönstret att stämma.

Kvinnan som inspirerat mig tar denna första spets som övning. Bryr sig inte om misstagen och river inte upp. Stickar lugnt vidare och använder restgarn. Nästa spets blir ’på riktigt’ och då skall dyrare, vackrare garn användas.

Skrev jag att hon är inspirerande?

Precis!

Tillbaka till spetsen gott folk…..

6 kommentarer

  1. Se där! Snyggt och bra kämpat. Det kan vara till hjälp att använda någon slags markör i stickningen. Jag brukar göra egna med pärlor. Då kan dessa markera var mönstret börjar och slutar och börjar igen 😊

    Gillad av 1 person

    1. Tack för tipset! Jodå, markörer är insatta nu. Fast nu har det blivit fel igen och jag är så grymt dålig på att riva upp och sedan fånga alla maskor igen, så jag funderar på att börja om från början igen…. Kanske inhandla en annan färg eftersom jag inte är ngn vän av gult…. mycket bra övning dock och jag har lärt mig en hel del nytt, vilket är kul. Så bortkastad tid är det knappast. Och tid har jag ju…. 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.