Drömmar om kylskåp

Publicerad av

Kvällen innan vi skulle sätta oss på planet till Arizona för tre  tre veckor sedan sade vårt kylskåp upp kontraktet och vi har levt på ljummen mat ända sedan dess… Nåja, kanske inte riktigt. Det är nämligen så, att som de flesta andra amerikanska familjer har vi två kylskåp: ett i garaget och ett i köket.

Det är kylskåpet i garaget, där jag förvarar sådant som vi inte behöver direkt. Som te.x extra smör, extra saft, kött som snart skall användas, och inte behöver frysas ner etc. Detta kylskåp var ett kylskåp som vi köpte för en billig penning för flera år sedan, så det är faktiskt ganska beundransvärt att det höll så här länge ändå.

Eftersom jag ogillat kylskåpet som vi har i köket ändå sedan vi flyttade in, ser vi nu på ett nytt för köket istället. Då vårt hem byggdes hade vi ingen talan om vilket kylskåp som skulle installeras, så vi fick bara ta det som huset byggdes med. Det är i och för sig inget fel på själva kylskåpet, utan det är frysen som är lång  och smal och inte rymmer mycket. Det är alltså  med frysen som jag haft ett s.k ‘love-hate relationship’ ända sedan vi flyttade in.

Nu skall det så småningom bli ändring på detta och det ser jag fram emot! Kylskåpet på bilden är troligtvis det som vi så småningom kommer att inhandla. Frysen, en stor låda bara att dra ut, är rymlig och bra i den nedre delen och jag kommer inte att behöva slåss med  frysen och maten som jag vill få att rymmas där!

Kylskåpet i sig själv har två dörrar istället för en och är stort och rymligt. Som synes på bilden finns det vatten med ismaskin på vänstra sidan av dörrhalvan, vilket vi också har på vårt nuvarande  kylskåp. Praktiskt och bra med tanke på att vattnet i Förorten där vi bor inte är det bästa och filtrerat vatten smakar mycket bättre än ofiltrerat.

Nu väntar vi bara på att detta drömkylskåp skall säljas  på rea och försäljaren vid affären trodde att det skulle bli någongång i februari. Inte så länge alltså och ni vet ju hur det heter: den som väntar på ngt gott…. 🤔

4 kommentarer

  1. Låter som om ni har ett riktigt häftigt kylskåp på g, riktigt amerikanskt! 😊 Vårt har nu hållit sen vi byggde huset för 14 år sen, så det är väl nog en tidsfråga när vårt också ger upp..

    Gillad av 1 person

    1. Jo det skulle väl nog se lite märkligt ut om vi installerade ett litet finskt kylskåp i vårt amerikanska kök… 😉 Fjorton år för ett kylskåp är mäkta imponerande tycker jag. Vårt kylskåp i garaget som sagt upp kontraktet var runt fem år!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.