The Great Melting Pot

Samma kväll som Trump svor presidenteden och blev, tyvärr, USAs 45e president tilbringade jag med Lillsyster vid hennes  skola på en fantastiskt  fin, internationell kväll. Det som är så berikande och intressant med detta landet är ju att alla kommer från någon annanstans! Även om deras förfäder flyttade hit till USA för 200 år sedan, så kom de ju någon annanstans ifrån. De enda riktiga amerikaner, om man så säger, är de infödda amerikanerna. De folkslag som  så felaktigt kallades för indianer, för Columbus kom ju faktiskt inte till Indien, då han seglade och hittade, för honom och européerna, en helt ny värld.

Hur som helst, igår kväll ordnades en internationell kväll vid lågstadiet där Lillasyster går  och den var väldigt väl organiserad. Mat serverades, till och md ett helt mål mat och jag som trodde att det skulle handla om  olika smakprov! Nu är det ju så att Lillasyster har en allvarlig allergi mot nötter  och jordnötter av alla de slag, så vi åt faktiskt hemma innan vi åkte till skolan. Hon var lite besviken, men förstod varför och istället hade vi mera tid att ägna åt de olika stånden som representerade olika länder isället.

image

Lillasyster till höger i bilden, står framför ståndet med information och representation från Kina.

Efter att vi hade gått runt till alla stånden och hon hade fått stämplar från alla  länderna i sitt lilla pass som hon hade fått när vi kom till skolan, såg vi på de olika uppträdandena som också hölls.

image

Den lilla kinesiska kören som sjöng så fint…

image

Flickan, med föräldrar från Indien, som sjöng en indisk sång tilll nästan hårdrockstoner! Det var verkligen inte vackert i mina västerländska öron, men, det var intressant och hon var verkligen skicklig på det sätt som hon hanterade sin röst och lyckades producera alla möjliga slags toner.

image

Den irländska dansgruppen var lite mera bekant och skickliga och snabba var de i fötterna de där flickorna! Roligt at titta på och rungande applåder fick de när de var klara.

image

De mexikanska dansgruppen var skicklig och hade väl inövade danser!

image

Lillsyster avslutade den trevliga kvällen  med en målning i henna. Det  var svårt att låta den torka de rekommenderade 30 minuterna, innan det yttre lagret som  torkar, skulle skalas bort och målningen fanns kvar där under.

Efter denna berikande kväll åkte vi hem igen till vårt finsk/amerikanska liv. Nästa år behöver vi verkligen ha ett stånd som representerar Finland också, nu när jag lite mera vet vad detta handlar om. Och så behöver jag verligen försöka få tag på en folkdräkt hemifrån! Några råd och tips på hur man fixar en sådan. För visst skulle det vara roligt för mig och flickorna att ha sådana?!

 

2 thoughts on “The Great Melting Pot

  1. Wow, jag är så imponerad över hur mycket aktiviteter skolan ordnar kvällstid för skoleleverna och deras familjer! Det är otrolig att personalen och barnen orkar och hinner ställa till allt detta och roligt att föräldrarna får ta del av såna här saker. Tummen upp!

    Gilla

    • Denna kväll var organiserad av två av lärarna och sedan föräldrarna och de hade lyckats över förväntan tyckte jag! Det är roligt när sådana här och andra tillställningar ordnas. Det ger eleverna, föräldrarna och lärarna en chans att träffas utanför de normala skoltimmarna. Filmkväll ordnas två ggr per läsår också och snart blir det dags för skolans karneval. Dessa lär jag nog blogga om också…! (Dock finns det inga skolavslutningar och julfester…)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.