Friska och helt normala…

Publicerad av

Ett snabbbesök i den närliggande garnaffären var ett måste och tomhänt kom jag inte hem… som synes..

… och +2,0 i styrka för båda ögonen i den progressiva delen av glasögonen blev utlåtandet hos optikern idag. Enligt den unga, effektiva och mycket trevliga optikern är mina ögon ytterst normala och förutom att mina glasögon behöver mera styrka på nära håll, är ögonen friska och mår bra. Det är ju alltid skönt att höra och det där med att linsen hårdnar ju äldre man blir går ju liksom inte att undvika. Samma duktiga optiker berättade vid det senaste besökte för två år sedan att linsen i ögat börjar redan hårdna då man är liten, men eftersom processen är så långsam är det inte förrän vi kommer upp i medelåldern som glasögon behövs att hjälpa ögonen på traven.

Trots att mina pupiller var stora som tefat efter besöket hos optikern ( till följd av ögondropparna som lades i ögonen.) åkte jag till den närliggande garnaffären. Tröjan som är färdigstickad, men inte monterad är lagd till sidan ett tag och jag ville sticka ngt som är roligt och som jag behärskar. Alltså, krävdes nytt garn!

Jag har länge varit nyfiken att testa garnet Malabrigo från Uruguay som är mycket populärt här och säljs i sgs alla välsorterade garnaffärer. Det är dessutom handfärgat, så inget nystan är det andra helt likt. Normalt är handfärgat garn väldigt dyrt, men inte detta. Inte lika förmånligt som garn från hobbyaffären förstås, men är ändamålet disktrasor går det lika bra med bomullsgarn från hobbyaffären. Skall ngt lite finare stickas är det nog garnaffären som gäller.

Jag fick en bra början i detta Malabrigo garn ikväll medan jag njöt av solen inifrån. Mina ljuskänsliga, stora pupiller krävde nästan solgalsögon i solljuset inomhus!

Min lilla söta bukett tulpaner har nu spruckit ut och bidrar med en härlig vårkänsla tillsammans med mina hyacinter på föregående bild.

4 kommentarer

    1. Ja tänk vad blinda alla vi i medelåldern skulle vara utan våra ’xtra linser’?! 😂
      Tack! Visst är färgerna härliga? Tack och god natt härifrån! Trevlig fredag hos er!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.