Here we go again!

Publicerad av

Med vädret alltså. Vi klättrade långsamt men säkert upp till dagens utlovade +34 grader och denna värme nådde sin kulmen vid 17 tiden. Helt otippat med sådan värme och kallare luft på väg in tills imorgon fredag, var inte då kvällens utlovade stormar igen…..

Ovädret är på väg in. Molnen ser inte lika mörka ut på bild, som de gjorde i verkligheten.

Åtminstone var vi alla hemma ikväll. Sonen med Flickvän, Maken , Lillasyster, jag och hundarna förstås. Det var bara att åter se till att fönster och dörrar var stängda och gå ner i källaren. Efter en snabb titt på vädret på mobilen märkte vi dock genast att vi skulle komma att undslippa det värsta denna kväll. Skönt! Alltså skippade vi källaren och satt runt köksbordet och pratade istället.

Minnesota ligger i den norra delen av det som kallas USAs Tornado Alley. Landmassorna är vida och enorma och vädren avlöser varandra. När det blir hett på vårarna och somrarna och de olika hög och lågtrycken krockar över prärien bildas dessa enorma tromber. Tack och lov ser vi inte så mycket av denna aktivitet här i norr. De har det betydligt värre i den södra delen av Mellanvästern.

Med klimatförändringarna bildas dessa stormar oftare och i regel är de större och farligare. Precis som allt annat som numera händer med vädret.

I skrivande stund har vi två timmar till innan kvällens ‘tornado watch’ är över för denna gång. Denna ‘watch’ betyder att väder förhållandena är ännu så att tornadon kan bildas. Vädersirenerna utomhus aktiverades igår när vindarna ven som allra värst, men hittills har vi inte hört dem, så läget är lugnt. Dessa sirener är nu också kopplade till vädersystem som varnar befolkningen via deras mobiler, vilket naturligtvis är väldigt behändigt.

Förhoppningsvis blir det inget väder inlägg nästa gång härifrån På andra sidan Potten, men åter denna kväll kändes det aktuellt att skriva om detta….

6 kommentarer

 1. Låter inte trevligt, hoppas att ni fick en kväll utan någon tornado.
  Här har vi de senaste dagarna jobbat och hållit på här hemma med att räfsa löv, kallat gräsmattan och igår tvättade jag fönstren. Å det var verkligen på tiden. ☺️

  Gillad av 1 person

  1. Inga tornadon på torsdagskvällen och det var skönt. Åskväder däremot och åter hårda vindar, men vad jag vet, ingen skadegörelse.
   Vad gör man när man kallar gräsmattan får jag fråga? Aldrig hört!
   Hos oss räfsas det i regel på höstarna faktiskt. Kan tänka mig att grannarna lite funderat då jag räfsar på våren….!🤔

   Gilla

 2. Så skönt att ni inte behövde hålla till i källaren men det är ändå tryggt att veta att den finns. Nu vet jag lite mer om väderläget hos er. Hoppas att helgen bjuder på vädermässigt lugnare stunder och kanske lite mer lagom värme. Inte för att man ska klaga men…

  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tackar!
   Jo men då vädret svänger från några plusgrader till +34 på 2 veckor, då får man klaga tycker jag! 😂 Dock inget ovanligt hos oss.
   Ngt svalare väder har utlovats nu, vilket är skönt. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.