Februari- solens läge hjälper enormt….

Publicerad av
Morgonutsikten denna onsdag

Jo men visst vaknade vi till hela -22 grader denna onsdag! Och några ytterligare cm med snö som fallit under natten. Det var inget annat att göra än att bylta på sig och åter gå ut och skotta. Denna gång för hand eftersom snön inte var särkilt tjock och i och med kölden gick den lätt att skotta bort.

Ngn halv timme senare hade jag det mesta av jobbet gjort, förutom då vid infarten till vårt hem där snöhögen efter plogbilen krävde en del minuter att få bort. Till slut var det dock gjort och trottoaren var det sista som måste göras fri från snön.

Så här såg vår uppfart ut kring 10 tiden efter att jag hade skottat klart. ( pinnarna i bakgrunden används för att markera var tomten går. De flesta använder dem här hos oss. Många betalar för snöröjningsservice och då är det behändigt med dessa pinnar/stakar i marken.)
Vid 14 tiden, fyra timmar senare hade solen och den svarta asfalten jobbat ihop och då såg det ut så här! Det lönar sig att få bort snön så fort som möjligt, så att den relativt varma eftermiddagssolen får sköta sitt.

Jag hörde också på radionyheterna att idag var den 25e dagen denna vinter som Tvillingstäderna vaknade till -18 grader!

But, who’s counting anyway, right?

4 kommentarer

    1. Våren lurar bakom hörnet här med. Dock får vi nog hållas till tåls ännu några veckor. Vaknade denna torsdag till -20 grader. Kan knappast räknas som ngn vår! 😂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.