Övning ger (finger)färdighet

Publicerad av
Lillasyster tvekar inte en sekund då det kommer till hanteringen av hennes jätteinstrument

Detta jätte instrument flyttade in hos oss våren 2020. I maj närmare bestämt. När allt hade så småningom lite börjat öppna upp igen, så kom en harpa mer eller mindre med posten. Levererad direkt från fabriken i storstaden Chicago i delstaten Illinois. ( ni vet väl förresten att det sista s:et i Illinois inte skall uttalas? Bra! Tänkte väl det!) Eftersom vi inte kunde resa till fabriken som tidigare planerats under hösten, skickades harpan faktiskt hit till oss på prov! Lillasyster fick välja mellan två olika modeller. En kvinna spelade på de båda harporna vid fabriken. En i gången medan ngn filmade henne. Länken skickades till oss och vi gick in på Youtube och tittade och lyssnade. Den som vi ( främst Lillasyster) tyckte bättre om, skickades alltså hit till Tvillingstäderna för en månad på prov.

Nu har harpan bott här hos oss i nästan två år och till följd av pandemin har den inte åkt någonstans. Inga konserter har hållits och lektionerna har gjorts för det mesta via skärmen.

Men nu är det alltså dags! Om några dagar skall Lillasyster spela med en ungdomsorkester inne i Minneapolis. Ikväll övade vi att klä på harpan dess vinterkläder. Ett tjockt och värmande skynke/fodral som skall hjälpa harpan hålla dess stämning under bilfärden.

Lillasyster hade inga problem med att få på vinterkläderna på sitt stora instrument. Har sett sin lärare och andra klä på och av sina harpor före och efter att de transporterats. Hon visste precis vad som skulle göras och mamman fick mer eller mindre stå och titta på. Mycket bra!

Harpan, i sin vinterskrud, är förflyttad till vardagsrummet

Den sista biten hoppade vi över ikväll. Den biten består av att få detta jätteinstrument i bilen! Eftersom det är -19 grader ute tar vi den biten en annan dag…..

5 kommentarer

  1. Jodå. Sakta men säkert återvänder vi till det ( nya) normala.
   Nej inget litet instrument som man gömmer hur som helst! Skulle vara enklare om hon hade valt att spela tex tvärflöjt! 😉

   Gilla

 1. Vilket roligt och lite annorlunda instrument att spela. När jag var liten drömde jag om att spela harpa men det fanns ingen som gav lektioner då så min karriär tog stopp efter blockflöjten. Kanske lika bra det. Hoppas att det går bra på konserten! Klart att jag vet att S inte ska uttalas där. En av mina kollegor bodde i Chicago i två år ganska nyligen så då fick vi veta 😀

  Gillad av 1 person

  1. Blockflöjt inte att förakta. Den har jag också trakterat i många år.
   Lillasyster var 5 år då hon uttryckte sin önskan om att få lära sig spela harpa och på den vägen är det!
   Bra att du visste om hur Illinois uttalas! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.