Fiona hunden….

Publicerad av
Vart har vi kommit och varför?

… var rejält nervös igår på förmiddagen. Matte hade lagt kopplet på henne och hon hade glatt hoppat upp i bilen. Helt ovetandes om vad nu komma skulle. Veterinärbesök. Ett i året för kontroll. Undersökning och vaccinationer. Hunden Fiona skulle inte tillhöra denna familjen om hon inte skulle var allergisk mot en av vaccinen hon behöver vartannat år. Till följd av detta hade vi gett henne antihistamin tabletter i ett dygn.

Fiona är en renrasig Boston Terrier. Här i USA har hundar av blandras sorter blivit väldigt populära eftersom renrasiga hundar ofta får problem med hälsan till följd av inavel. Och jodå, Fiona fyllde fem år i augusti, men visar redan tecken på vissa tendenser till sjukdomar Boston terrier rasen ofta drabbas av.

Undersökningen av Fiona vid veterinären gick väldigt bra. Hon gillar inte folk eller andra hundar som hon inte känner och i detta fallet ´hjälpte också de lugnande antihistamin pillren. Hon var långt ifrån kelig mot veterinären som undersökte henne, men hon morrade inte heller. Alltid ngt.

Efter undersökningen och vaccinationerna återvände vi hemåt igen. Fiona var märkbart lättad över att vara tillbaka i bilen. Under hemvägen verkade som att den vänstra axeln, där vaccinet som hon är allergisk mot hade satts, började värka, men i alla fall inte svälla upp. Så fort vi kom hem, blev det en halv tablett värkmedicin som veterinären hade skrivit ut åt henne och resten av dagen såg det ut på detta sätt….

Lilly håller utkik och Fiona vilar med ett tuggben.

Denna onsdag mådde Fiona märkbart bättre och har varit sig själv sgs hela dagen. Skönt att ha årets veterinärkontroll och vaccinationerna över.

10 kommentarer

  1. Jodå. Årlig kontroll. Det är bara det där ena vaccinet som Fiona är allergisk mot som kan vara besvärligt.
   Skönt på bädden har de onekligen. Dock är den full med hundhår så jag tvivlar lite på att du vill vila där….🤔😂

   Gilla

 1. SÅ skönt att det gick bra. Vår grannes hund var också allergisk och fick kortison samtidigt så då gick det bra. I Sverige är man väldigt noggrann när det gäller avelsprogrammet så jag är inte riktigt road av blandraser. Första ledet kan gå bra men man vet inte vad man parar alltid.

  Gillad av 1 person

  1. Nej renrasiga hundar är nog mera populära i Norden än här skulle jag vilja påstå.
   Dock beror det ju också på vad hundägaren har för avsikt med att ha hund. Är det utställningar som gäller är det ju klart att det handlar om renrasiga hundar. The American Kennel Club skulle nog knappast godkänna ngt annat.
   Sällskapshundar är ofta blandraser, men ofta ’ämnade’ sådana. Tex som vår äldre hund som är en blandning mellan standard pudel och golden retriever. Dock fick vi så lov att skriva under papper vid köpet som valp att vi inte avlade henne utan höll henne ’renrasig ’.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.