Skam den som ger sig….!

Publicerad av

… sade tanten i huset och gick ut med stickningen. I blåsten. Som var kylig. Det var varmare i luften idag än de seanste två dagarna, men vinden var en november sådan och det var bara att åter gå in efter si så där 4-5 varv. Åtmisntone kan jag ändå säga att jag satt ute med stickningen första veckan i november!

Jag gick in ur kylan n för att färdigställa maten. Det blev gäster en helt vanlig torsdagskväll och lasagne. Svärföräldrarna hade inte varit på middag på ett bra tag och jag tyckte det var hög tid att ‘catch up on the latest.’

Det belv en riktigt trevlig stund vid middagsbordet. Det behöver ju faktiskt inte vara invecklat alls. En enkel grönsallad, en lasagne, modell lättare recept än vad ni i allmänhet kör med hemma ( Inte ens två såser, utan en färdigköpt sås på glasburk! Det ni…!) och en brödskiva. Enkelt, även om lasagnen tar sin lilla tid i ugnen. Hela två timmar.

I övrigt var det en produktiv dag och jag kom mig äntligen iväg till loppis med de senaste tre lådorna fyllda med urvuxna kläder, skor och en del färdiglästa böcker. Vid tio tiden, just efter att affären öppnat körde jag upp till bakdörren . Genast kom en anställd ut till mig, öppnade bakluckan på bilen och tog ut lådorna. Gav mig kvittot för donationen för skatteavdraget och sedan kunde jag bege mig hemåt igen.

Julkorten är också färdiga och beställda. En ordentlig rabatt fick jag på dem eftersom jag var ute i god tid i år. Det tar ngn vecka innan de kommer, och då gäller det att vara beredd med frimärken och bra penna. Tyvärr gick det inte att beställa dem på två språk, vilket är synd. Jag skulle så gärna designa dem på båda språken, men tyvärr, tyvärr…

En riktigt bra torsdag blev det i alla fall. Nöjd med denna dagen och åter kommer natten emot, medan det snart ljusnar hos er läsare….

6 kommentarer

 1. Skam den som ger sig så sant .ni verkar ha det soligt fast det viner i knuten … lasagne och sallad det är bra middag och dina svärdöräldrarna är säkert glada då de slipper laga mat i ibland . Samt att de får träffa er. Härligt

  Gillad av 1 person

  1. Vi har faktiskt inget annan än sol för närvarande! Kan tänka mig att ni gå och längtar efter solen, medan vi längtar efter regnet!
   Det är mycket praktiskt då makens föräldrar bor 3 km från oss. 😃

   Gillad av 1 person

 2. Så trevligt att träffas på middag och lasagne är alltid ett säkert kort. Man behöver inte göra saker så komplicerade för det viktigaste är ju att träffas.
  Ha en bra fredag och en fin inledning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Jo visserligen. Och denna lasagne är rätt annorlunda än den som du är van vid, gissar jag…. Att resa är ännu bökigt. Åtminstone utomlands. Sedan då det lättar en aning, är du så välkommen på lasagne så! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.