Bullar, småbröd, stickning…. Oh my!

Publicerad av

Solen sken hela dagen men eftersom det var endast fem plusgrader ställde frun sig i köket och sepnderade dagen där.

Detta gav onekligen resultat:

Ameirkanska chocolate chip cookies klara att gräddas. Enkla att baka.
Efter att kakorna blev klara sattes chokladrutorna i ugnen…..
Degen för bullorna var inte särskilt stor eftersom den jäste i brödmaskinen. Däremot var det ju naturligtvis väldigt enkom att ha degen att jäsa på det sättet så att jag kunde koncentrera mig på allt det andra jag bakade.
Dessa bullar är också av den amerikanska varianten med smält smör och farinsocker som hälls ovanpå innan gräddning. SÅ gott när de serveras varma och så äter man faktiskt inte mera än en eftersom det hela blir så gott och maffigt!
Nybakade bullar doftar så oerhört gott, tycker ni inte?
Det var lyxigt att ha middagen på långsam kokning i gryta hela dagen. Nötkött i en enkel svampsås. Serverades över kokta nudlar till middagen och det enda som behövdes göra då var att koka nudlarna och morötterna till som blev vår grönskak denna kväll.

Efter allt detta arbete i köket, kunde jag ju inte helt sluta med skapandet, så då blev det att avsluta en till mössa. Nu har jag hunnit sticka tre stycken och det är ju så väldigt lätt! Denna senaste mössa blev inte så bra, med lite fel maskor i ribbstickningen och garnet var inte ett bra garn för en mössa. Dock var det restgarn som jag hade över från en sjal och övning ger ju, som bekant färdighet.

Mina tre mössor hittills. Den ljusgråare till vänster blev jag klar med ikväll.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.