Förberedelser inför Halloween

Publicerad av
En kväll i godisets tecken

Jo, men jag hade ju lovat. Att jag skulle fylla små påsar med godis inför söndagsskolan inkommande söndag då det också är Halloween. Det blev runt 25 påsar, så nu borde alla lågstadiebarn få varsin på söndagen efter att söndagsskolan är slut. Det skall tydligen bli en liten fest också där pumpor skall skäras och några lekar lekas och jag vet inte vad annat. Kvinnan som håller i trådarna kontaktade mig för några dagar sedan och frågade om jag kunde hjälpa till på ett hörn. Naturligtvis kudne jag det. Det heter ju: Many hands make light work.

Alltså körde jag till kyrkan igår och hämtade hem allt som behövdes. Godis, påsar och dekorativa dekaler att klistra på påsarna. Allt fanns på plats. Det enda som återstod för mig att göra var att sätta ihop allting.

Nu är alltså detta lilla jobb klart och imorgon, onsdag tar jag alltign med mig till kyrkan eftersom det då är dags för min bibelstudiegrupp på kvällen. Då är godiset färdigt på plats till söndagen då festligheterna går av stapeln.

Ny filt på gång

En liten stund ute i solen hann jag också sitta på eftermiddagen med min stickning. Det var visserligen soligt och runt 13 grader varmt, men det blåste så otroligt kyliga vindar att det blev att gå in efter ngn halvtimme. Den efterlängtade hösten är verkligen här och det blir nog mest att sticka inomhus till nästa vår nu skulle jag tro,.

Däremot klagar jag inte det minsta på detta faktum. Vi hade nästan sommar till förra veckan, så att jag nu sitter ute i jeans och jacka med sticksömmen passar mig alldeles utmärkt!

Dammsugningen fick jag också avklarad denna eftermiddag och lite allmän städning. Skönt att få hemmet i lite bättre ordning igen.

2 kommentarer

  1. Jag förstår att halloween är stort hos er och även här har det kommit med stormsteg. I Sverige är det helt klart en generationsfråga men helgen blir större och större. Många invänder mot att en del blandar ihop den med alla helgons dag vilket är lite synd. Själv firar vi inte på något vis men lilla S ska ha halloweenfest på sin förskola på fredag. Det är lite tidigt men i Sverige är det höstlov nästa vecka.

    Gillad av 1 person

    1. Alla Helgons Dag är så stort hemma i Norden och inte alls lika här hos oss. Halloween firas ju den 31.10, men hela oktober är fyllt med att möjligt Hallloween. Till och med TV program och filmer med Halloween tema skall det vara. Själv är jag ingen stor Halloween vän och kunde gott slopa allt vad halloween heter!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.