Då åskan går får mamman eld i baken!

Publicerad av
Regnvatten forsade ut stuprännnorna från och till idag

… men mamman fick inte eld i baken pga åskan och hon sprang inte och gömde sig heller. Näpp. Den stora, enorma glädjen kom över henne och hon gick ut i för att fotograferna regnet! Men hörni. Det är svårt att fotografera regn så att det faktiskt syns att det formligen spiller ner ur skyarna!

Vattendropparna på, den här gången stängda verandans fönster….

Åtminstone syns vattendroppar på bilden ovan. Temperaturen utomhus gick snabbt från 25 grader till endast 19 och åskan gick. Vinden tog vid och det varnades för att regnet skulle ändra till stora hagel. ( Vilket det inte blev till här i Förorten i alla fall.)

Det var DÅ som mamman i huset hastade in i köket! Tog fram recept och ingredienser och började på. Äntligen en sval, nästan höstaktig eftermiddag och nu skulle det bakas! Tänk att kunna sätta på inte en, men båda ungarna utan att detta ens på ngt sätt påverkade temperaturen i hemmet vårt! Luftkonditioneringen är avstängd och då spelar det ju föga roll om ugnarna jobbar på eller inte. Det känns så oerhört galet då

Luftkonditioneringen på utsidan jobbar hårt att hålla vårt hus någorlunda svalt och torrt och så går jag och slår på ugnen för att baka? Ungefär som att hålla dörrarna och fönster vidöppna på vintern då värmepannan jobbar på med att hålla hemmet varmt och skönt. Nej, då får nog bakandet vänta tills vi har svalare väder istället. Det är bara det att denna sommar har varit så väldigt torr, kvav och het att det känns som om jag inte bakat på evigheter!

Två och en halv timme senare hade jag bananbröd och två sorters småbröd/kakor klara och kände mig fantastiskt nöjd med denna regniga och mycket ljuvligt svala torsdagseftermiddag!

Bananbröd med choklad bitar gräddades i den ena ugnen….

… medan två olika sorters småbröd/kakor gräddades i den andra.

Efter ett uppehåll under de tidigare kvällstimmarna, öser regnet åter ner. Det känns lite som om vi kommer att få allt regn på en enda gång som vi borde ha fått under hela sommaren. Jag hoppas innerligen att det regnar uppe i den nordöstra delen av Minnesota också eftersom en stor skogsbrand härjar där sedan nästan två veckor tillbaka.

8 kommentarer

  1. Bananbröd är väldigt lik vår banankaka. Serveras dock annorlunda: skivat med smör eller Neuchâtel ost på.
   Med eller utan choklad.
   Degen kan även göras som muffins, men idag valde jag bröd form.
   Jag har knappt bakat sedan i maj då det blev +30 mest hela tiden, så det blev mycket på en enda gång idag! Riktigt roligt var det! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.