Påtvingad vilodag

Publicerad av

Kanske det blev för många personbästa för tätt? Jag sov ytterst dåligt senaste natt och när jag så småningom slog upp mina blågrå hade jag en extrem muskelvärk i högra delen av ryggen. Försökte förstås genast ta reda på vad denna värk berodde på, men har inte lyckats tänka på ngt särkilt. Klart var det dock att det blev en vilodag vad gäller cyklandet och sgs allt annat också!

Så istället för planerat träningspass började tisdagen med värktabletter och en skön stund i bubbelpoolen. Detta löste upp musklerna betydligt. Det gick lättare att röra på sig och hela dagen har jag gjort just det-rört på mig. Inte ansträngande, men inte suttit blickstilla heller. Att inte låta kroppen åtminstone jobba lite är ju inte heller bra.

Medan jag satt i bubbelpoolen som byttes ut mot träningspasset idag malde tankarna i huvudet. Som nybliven 48 åring är jag frisk och kry och när ngt sådant här oväntat händer är det lätt att tycka synd om sig själv. Vilket ju egentligen är helt idiotiskt. Det finns ju de som har det så otroligt mycket värre än jag själv! Vad är väl lite muskelvärk i ryggen, egentligen?

Värktabletter finns att ta, bubbelpool är det fantastiskt skönt att sitta i och träningscykeln står där den står och lär inte springa iväg i första taget.

Samtidigt visar ju dessa tankar på hur bortskämd jag är med en kropp som gör som jag vill och som fungerar som den skall.

Dock hoppas jag verkligen på bättre rygg imorgon och på ett lättare träningspass. Bara att göra som grodan och leva på hoppet!

Strax efter kl.20 och solen sänker sig. Vi har fortfarande 30 grader varmt på dagarna, men den tidigare solnedgången vittnar naturligtvis om en efterlängtad och annalkande höst.

8 kommentarer

 1. man är van med att kroppen fungerar och tar det säkert förgivet de flesta dagarna .Och vid 48 skall den nog int haka upp sej än. Hoppas på förbättring , snarast

  Gillad av 1 person

 2. Tips som hjälpt mig: Stoppa en tennisboll i en strumpa, ställ dig mot en vägg och rikta in strumpan över axeln så att bollen hamnar mot muskeln som bråkar. Tryck dig mot bollen och rör dig lite så den rullar omkring på stället som gör ont. Typ så, det blir en rejäl punktmassage. Ner i poolen efter det 🙂

  Gillad av 1 person

  1. MYCKET bra och enkelt tips! varför tänkte jag inte på detta? Skall absolut prövas eftersom denna muskel har helt enkelt beslutat sig för att ta sin lilla tid innan den blir bra igen…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.