Klarblå!

Publicerad av
Solen lyser åt från en normal himmel

Efter nästan en vecka med röktäckt himmel till följd av skogsbränderna i Kanada har vindarna äntligen svängt och vår himmel här i Minnesota är återigen en normalt vacker blå färg! Tänk vad fort det gick att börja sakna den!

Bilden ovan tog jag nu ikväll där jag satt bekvämt på solstolen utomhus och läste. Endast 26 grader varmt fick vi idag och luften var torr. Vindarna svala och det låg en liten, liten aning om höst i luften. Det gick att sitta ute utan att svettas och det var så oerhört skönt! Regn skulle ju naturligtvis har varit idealiskt, men önskan om väta verkar ju vara ute denna sommar, så det gäller att bara vara nöjd med det svalare vädret. Man kan ju inte få allt man vill här i världen.

Andra gången jag läser denna fantastiska bok av brittiska Jojo. Moyes

Av bara en slump råkade jag se att boken ovan nu går som film på Netflix! Jag vill så gärna se den och Netflix har vi, så egentligen är det bara att starta filmen. Dock tänkte jag att jag skulle läsa igenom boken en gång till först eftersom det gått några år sedan jag läste den. Jag har helt klart glömt bort en hel del och den är lättläst. Moyes är ju en av favoriterna och att få läsa en bok på svenska är alltid en lyx. Visserligen är det inte längre riktigt ngn skillnad om jag läser på engelska eller svenska, men lite kul är det ju nog att ha flera böcker på modersmålet i hyllan.

Bara att klicka på filmen och börja. det kliar onekligen lite i fingrarna

På bilen ovan sökte jag upp filmen på Netflix. Jodå, bara att börja på. Gissar nog att det kan bli en aning svårt att komma igenom boken innan jag ser filmen…..!

Smoked salmon stack med frukt på sidan

Efter förmiddagens gudstjänst besök begav vi oss till en lokal resturang. Familjen tyckte vi skulle fira min födelsedag på resturang idag. Inte mig emot!

Både jag och Maken beställde rätten ovan. Rökt lax ovanpå en skiva gott rågbröd ( väldigt annorlunda än rågbrödet ni har hemma i Finland.) tillsammans med creme fraiche med dill, lite grönt och sedan stekt ägg ovanpå hela härligheten. Så oerhört gott! Frukten blev min efterrätt och efter det behövdes inte mycket mera mat denna dag!

Nu är dte sen söndagskväller och det är sängdags för samtliga. Efter två veckor ledigt ( dessa veckor var egentligen reserverade för en Finland resa. Pandemin fortsätter och ännu är det inte läge att resa över Potten.) kommer vardagen emot för Maken. Han har just kollat morgondagens schema på operationsavdelningen och det ser fullspäckat ut. Bara att åter kavla upp ärmarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.