Från Mellanvästern inte ett nytt….

Publicerad av

…. Solen skiner och gassar och återigen har vi inte sett en droppe regn på flera dagar. Vilken otroligt torr sommar! Över +30 dagligen. Inte ngt märkligt för juli månad och det är alltid denna tiden på året som jag börjar längta till hösten. September och oktober. Med snygga stövlar, en trevlig tröja eller en sjal och snygga jeans. Tio till 15 plusgrader med en svagare sol….

Flera veckor dit ännu dock….

Dessa tomater hittade jag dock i trädgårdslandet igår! Härligt! Trots besök av vilt bara för ngn vecka sedan. Dock lämnade Herr Vitsvanshjort tomaterna ifred och bara åt gurkorna. ( som jag inte tog ngn bild av, men de klarar sig! Blommar just nu, så förhoppningsvis får vi gurkor i alla fall. )

Jag räknade 7 stycken tomater hittills, fler lär det komma eftersom det fortfarande finns gula blommor på plantorna.

Några jordgubbar och hallon lär vi inte få se många av denna sommar. Årstiden började helt enkelt för snabbt och för hett. Jordgubbar tycker om svalare förhållanden. Inte tokhetta så fort solen börjar visa sig och förklarar att det är vår i maj ( sommar egentligen!). Jordgubbarna svarade nästan direkt med att slå ut i blom, men orkade sedan inte producera jordgubbar. Jag kan inte ens skylla på bristen av pollinerare eftersom allt annat här runtomkring frodas och blommas!

Däremot trivs dillen och basilikan alldeles utmärkt och morötterna verkar bli bra de med. Blasten växer finfint och när jag gallrade ibland morötterna häromdagen såg det ut att bli fina små morötter på de jag drog upp.

Eftersom det inte går att lita på ngt regn denna sommar blir det att fortsätta vattna för hand. Ännu inga restriktioner på vattnandet. Floden Mississippi har en hel del med vatten…. Ännu…. Det är väl bara att vänta och se om de stackars staterna i västra USA kommer att behöva börja köpa vatten av oss här i Mellanvästern. Vi har det torrt, men med den här farten har vi snart öken längs med hela Västkusten! Det är inga små områden det handlar om precis. Och vilka mängder med människor sedan!

Kom sedan inte och påstå att klimatförändringarna inte är ett faktum…!

4 kommentarer

 1. Ja, tänk så märkligt det är. Vi längtar till våren, den var kall hos oss. Maj regnade bort eller blåste bort och vi hade bara några varma dagar då. Sedan kom hettan från början/mitten av juni. En regndag sedan dess, men inte på över fyra veckor… Så nu längtar vi till hösten 😂 Få se hurudan den blir!

  Gillad av 1 person

 2. Jo precis, de är ett faktum. Själv har jag inte så mycket ätligt i trädgården, lite kryddor och tomater (som såddes sent så det visar sig om det blir några tomater) annars är det bara blommor för min del. Trevligt med egna morötter och egen gurka i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa, vi får ju se hur det blir med mina odlade grönsaker…. Grannfrun har just ikväll berättat att våra fåglar här runtomkring har gett sig på hennes tomater! Gissar nog att de ätit en del av mina också. Blir väl att inhandla ngt slags nät gissar jag…. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.