Matchar sinnesstämningen….

Publicerad av

….. vädret alltså. Det är grått, vått, mörkt, mulet och hela dagen har ngn slags nederbörd dalat ner. Snö, regn, snöblandat med regn….. och det är kallt! En pinande nordlig med endast ngn plusgrad.

Passar mycket bra så här dagen efter mera protester efter förra nattens utegångsförbud och de arrester som gjordes. Idag har den stackars poliskvinnan som i misstag tog fel vapen avgått och likadant polischefen.

Ja, jag skriver stackars. Inget av medierna säger mycket om henne. Alla fokuserar förstås på det numera vanliga, men ack så tragiska. Igen ett offer av annan hudfärg än den vita polisen.

Men ändå….. Denna polis menade inte att skjuta med pistol. Hon tog fel i hastigheten. Naturligtvis inte alls ok, men samtidigt är vi alla människor och själv förlåter hon sig knappast aldrig själv för sitt förhastade misstag. Jag hoppas för hennes skull att hon får hjälp och terapi att bearbeta detta. Hela samhället verkar ju ha dömt henne.

Jag menar inte att hon gjorde rätt. Däremot tycker och hoppas jag att hon får ngn slags förståelse och som sagt, professionell hjälp. Och att hon så småningom kan förlåta sig själv.

Det är kväll och vi går igen mot ett till utegångsförbud till mötes. Här i vår Förort märker vi inte mycket. Det är lugnt på gatorna och folk håller sig inne. Inget väder att vara ute i ändå. Förhoppningsvis har vi precis rätt väder så att protestanterna håller sig inomhus de med.

Som sagt- jag förstår ilskan, hopplösheten och uppgivenheten bland många. Både svarta, bruna och vita. Men att slå sönder affärer, fönster o dyl och stjäla och bära sig åt, löser inget.

Bättring Minnesota! Vi kan undvika att figurera i världsnyheterna ett tag nu…..

6 kommentarer

  1. Tack för komplimangen! 😊
   Personligen har tisdagen inte alls varit dålig. Men det är omständigheterna här i Tvillingstäderna som gör att vi sett bättre dagar…..
   Trevlig onsdag till dig! Strax sängdags hos oss på tisdagskvällen. God natt! 😴

   Gillad av 1 person

 1. Tryckte också gilla – men inte för att en mörkhyad ÅTER blev skjuten. Det blir nyheter hos oss också av det… alltså när det sker hos er. Gillar din vårliga header med blommorna, och ja… vi hade länge samma kalla väder, grått och blött också. Nu har det varit bättre ett par, tre dagar med +7 – +10!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.