Stadshunden upptäcker sjön

Publicerad av
Jättestor vattenskål!

Hon har redan hunnit bli nio år våran Lilly. Hon är en Golden doodle med en mamma som var en stor pudel och en pappa som var en blandning mellan pudel och Golden Retriever- alltså har hon en hel del mera pudel i sig.

Lilly har vuxit upp i Förorten och bott i Förorten hela sitt liv. Det här med sommarstuga på äldre dagar är inte alltid så lätt.

Hon är Husses hund- helt klart och har varit på många vinterfärder till stugan. I vintras fick hon springa på isen och galopperade omkring som vilken häst som helst. Den yviga svansen stod högt upp och tungan hängde långt ut när hon sprang runt i stora cirklar omkring oss.

Däremot har hon inte varit så säker på det här med att simma…. vilket naturligtvis är rätt lustigt om man tänker på att hon i generna helt enkelt har vatten!

Men är man hundtant så är man och det är inte alltid så lätt att prova på nya saker i hennes högaktningsvärda ålder!

Det tog en stund idag innan vi fick henne i vattnet. Vi lockade på henne och Maken lyfte henne försiktigt i sjön från bryggan där hon stod, men hon gick genast upp på stranden igen. Dock gav vi oss inte och efter en stund kom hon tillbaka i vattnet…. och hör och häpna- ville inte lämna det!

Hon simmade inte, men hon snusade, kände efter med tassen, snusade lite till och verkade ha förstått att det här med sjön är ganska kul ändå!

Nu är det kväll och hon har ätit middag. Hon ligger ihoprullad inne i stugan och verkar sova tungt. Hon trivs här vid sommarstugan, ingen tvekan om den saken, men efter dagens strapatser är hon tröt.

Imorgon måste vi nog försöka oss på det här med sjön igen….!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.