Flickdag!

image

Idag blev det en riktigt trevlig fickdag med Lillasyster på tu man hand. Hon behövde byxor för skolan och eftersom storasyster var ute på egna äventyr och brorsan på läger, så passade vi på att ta en dag tillsammans.

Vilken trevlig dag det blev! Byxor hittade vi. Lillasyster är lång för sina åtta år, redan 142 cm i strumplästen, så det är inte länge förrän hon passerar den korta mamman.

Hon hade också bett att få nya örhängen. Hon tog hål i öronsnibbarna för exakt två månader sedan, på midsommardagen för att vara noga, och idag skulle hon få byta. Hon har varit duktig att tvätta och putsa dagligen och inga problem med infektioner har hon haft. Vi styrde kosan mot den Biliga Boden som inriktar sig till ungdomar och barn med smycken, hårdekorationer, hårfärg, tatueringar, leksaker m.m, m.m. Efter mycket letande hittade Liallsyster örhängen som hon tyckte om och som mamman var villig att betala för. Hon var så nöjd och glad och mamman glömde helt att ta en bild av dem!

Lite spex måste vi ju också hinna med. Vi såg på masker inför Halloween…

image

Lillasyster vill klä ut sig till en svart katt i år! Vi köpte inte masken ovan, men gissar nog att det blir ngt sådant om några veckor när Halloween hysterin lägger igång.

Och så gick vi in i leksaksaffären förstås, fast hör och häpna, det blev inga leksaker därifrån! Med löfte om en liten katt från en annan affär som hon länge hade velat ha, strosade vi lugnt igenom denna leksaksaffär och Lillasyster bjöd på lite örongodis på en pytteliten flygel:

image

Efter en del ytterligare strosande, var vi nöjda med vår dag och gick tillbaka ut till hettan och bilen. Det var faktiskt skönt att komma ut igen eftersom det var så otroligt kyligt inne i shoppingcentret. Det där kan jag liksom inte förstå. Varför i all världens tider måste alla affärer ha det så otroligt KALLT på sommaren. Man tycker ju att en hel del energi skulle sparas om inte luftkonditioneringen var nedsatt så kyligt, eller…?

En lyckad dag hade vi alla fall och både mamman i huset och yngsta Dottern var nöjda. Det blir nog att åka och handla flera par byxor skulle jag tro, men knappast innan skolan börjar eftersom det nog kommer att vara shorts som gäller ännu några veckor framöver efter att skolorna sparkat igång. Så, det lär bli mera shoppingdagar med Lillasyster och kanske Dottern i släptåg också….

 

 

 

8 thoughts on “Flickdag!

 1. Mysigt att strosa runt med sina barn. Dock fick jag redan nu stress över Halloween … hysteriska perioden i butiken då. Svimmar lite av tanken 😧

  Gilla

 2. Det är alltidet en massa nytt som behövs inför en ny skoltermin. Otroligt hur snabbt barnen växer. Billiga butiker är alltid skoj att strosa runt i.. 😊

  Gilla

  • Ja, speciellt kläder efterosm de bara springer omkring i shorts på somrarna och när hösten kommer är alla byxor för korta! Jodå, billiga butiker kan man alltid fynda lite i…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.