Chanhassen Dinner Theatre

I förorten Chanhassen ligger en riktigt trevlig teater som vi aldrig hde varit till. Nu i sommar och i höst ger de pjäsen/musikalen Mary Poppins och till Svärmors födelsedag  i juni hade vi köpt biljetter åt henne och Svärfar. De tyckte verkligen om musikalen  och produktionen och rekommenderade varmt att vi tar barnen att se den. Sagt och gjort. För tre veckor sedan köpte vi biljetter och igår kväll  ( söndag) blev det av.

Redan vid 16 tide nsatte vi oss i bilen fast förestälningen inte började förrän kl.18.30, men middagen skulle servera först. Middagen  ingick i bljettpriset och hela stället är byggt som en restaurang med scenen framför alla borden. Först äter man och sedan börjar föreställningen. Ingen mat serveras under föreställningen.

Vi kom fram efter lite strul med vägarna eftersom dett är ett område av Tvillingstäderna som vi inte känner till så bra, men vi hade god tid på oss, så det var ingen som helst panik.

Vi anlände med flera andra middagsgäster och alla troppade vi in den till synes lilla byggnaden. Den kanske såg liten ut från utsidan, men den var verkligen inte så liten på insidan! En trelivg, uppklädd man hälsade oss välkomna vid  dörren och det visade  sig senare vara självaste teaterdirektören! Jag var glad att vi alla hade klätt upp oss lite, eftersom detta var verkligen inget ställe som man anlände i shorts till, tros att den varma septembersöndagen hade uppnått hela 27 grader!

image

Skylten ovan hälsade oss också välkomna innan värdinnan visade oss till vårt bord. Hela salongen var fylld med bord och trots den tidigae timmen, så var det nästan fullsatt. Middagen skulle ju intagas först innan pjäsen började.

image image

Bilderna är väldigt mörka och visar säkert inte alls hur stort det var. Till höger syns i alla fall scenen.

image image

I väntan på maten…

Maten kom och den var ritigt god. Först severades sallad och semlor och sedan huvudrätten som vi hade beställt på förhand. Lillasyster hade valt kycklling, Maken pasta och resten av oss grillat kött. Gott och trevligt hade vi det och hann precis springa på en snabb vända till WCn innan det var dags för pjäsen att börja.

Behöver jag ens skriva att musikalen var fantastiskt bra? Skådespelarna, dansnumren, sångrösterna… Vi satt alla som fastngalde vid scenen den första timmen. Hela familjen njöt och tog in alla intrycken. Eftersom skådespelarna försökte göra den brittiska pjäsen sin rätt hade de alla lagt sig med en brittisk brytning, vilken för Lillasyster var en aning svår att förstå. Maken, som satt närmast, hjälpte henne att förstå vad som pågick.

Medan jag och barnen hade sprungit till WCn tidigare, hade Maken beställt efterrätt att överraska barnen med i pausen. Naturligtvis sade vi inget, utan när det väl blev paus och servitriserna och servitörerna sprang omkring med stora brickor fullastade med olika, förbeställda efterrätter, började barnen fråga om efterrätt. Vi sade inte mycket, log lite och sade att vi inte behövde ngn efterrätt. Gissa om de blev glada när ‘vår’ servitris stannade vid vårt bord och levererade en jättebit chokladtårta med tillhörande vanlijglass för att delas mellan oss!

image

Efter att vi alla njutit av denna utsökta delikatess börjaede den andra akten, på pricken 20 minuter efter den första hade avslutats. Samma energi, samma fina koreografi och vi fick njuta en timme till innan det var dags att vända hemåt i den sena sensommarkvällen. Barnen hade  ju skola som vanligt idag, måndag och det gällde att köra direkt hem så att de skulle få krypa ner i sina sängar.

När vi kom ut till bilen, måste vi ju dock ta oss en titt på den väldigt häftiga månförmörkelsen! Där hängde månen på himlen, alldeles rödsotig såg den ut. Dottern försökte få bild med sin mobil, men det gick nog inte så bra och jag försötke inte ens. Dock var det en häftig avslutnning på en väldigt lyckad kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.