Grattis på morsdagen och mer därtill…

Publicerad av

Vilken helg vi genomlevde! Maken och jag visste det skulle vara hektiskt värre, men då måndagen kom emot skulle det ha varit bra om hela familjen skulle ha haft ledigt och inte bara jag! Vi behövde liksom en helg från helgen, så att säga!

Det handlade om genrep för Sonen med barnkörerna inför deras musikal ‘Good News from the Grave‘ på lördagsförmidagen. Nästan samtidigt behövde Dottern vara på plats för hennes första dansföreställning, som skulle gå av stapeln kl.11 till kl.13. Lillan hade ett födelsedagskalas på eftermiddagen och däribland behövde Sonen hämtas hem från kyrkan och Dottern behövde få ngn lunch i sig förrän det var dags för dansföreställning nr. 2 på eftermiddagen.

Vi hann med allt och Maken och jag körde omkring som tokar, tyckte vi, men allt går om man sätter sig in i det.

På lördagskvällen lyssnade jag på radio Vega och programmet Fredagsklubben, där en känd röst satt och diskuterade en massa aktuella ämnen från Jakobstadstrakten. Det var intressant och det lär skall bli flera intressanta sändningar. Jag tog också del av Eurovision Song Contest en del och följde med lite här och där hur det gick eftersom jag verkligen tyckte att Sanna Nielsen från Sverige hade ett grymt bra bidrag. Hon kom ju in som trea, och det var ju inte fy skam alls. Vinnarlåten från Österrike var ju väldigt bra, men artisten, nja… jag förstår mig inte riktigt på karlar som vill gå omkring i klänningar och sedan inte rakar sig. Och det är en massa debatt om kärlek och hat och i kväll vann kärleken osv, osv. Helt klart, välj ett kön och håll dig till det. Inget mig emot om karln vill gå klädd som kvinna, det är helt hans sak, men varför skägget?! Eller är det det som är vitsen med det hela? Att dra till sig uppmärksamhet? Något land, jag tror att det var Armenien, hade fått ta emot skarp kritik för att de hade kallat Conchita Wursts utseende för ‘onaturligt’. Hallå, jag måste faktiskt hålla med, för naturligt, i ordets verkliga betydelse är det då rakt inte! Kvinnor har inte skägg och män har inte bröst. Det finns två kön i vår värld, välj ett, byt om du inte är nöjd med hur du föddes, men något mellanting finns inte. Hård kritik? Kanske, men ibland verkar det som om vi måste acceptera vad som helst nuförtiden för att vara toleranta. Karln har en bra röst, han hade en helt fantastisk låt och som sagt, jag bryr mig inte så mycket om han vill uppträda som kvinna, men slopa det här mellantinget.

Och så vidare  då till söndagen. På förmiddagen uppträdde då både Sonen och Lillan med sina resp. barnkörer med musikalen i kyrkan. De framförde musikalen två ggr, under tians gudstjänst och den som hålls kl.11.15. Bra gick det också och kyrkan var sgs fullsatt båda gångerna som barnen uppträdde. Sonen, som innerst inte faktiskt är rätt blyg av sig, ville inte ha ngn roll, utan sjöng ‘bara’ med i kören. Lillans kör, den yngsta barnkören, sjöng två sånger strax innan musikalen började. Fammo och faffa kom för att höra på under den andra gudstjänsten, så det tyckte Sonen var väldigt roligt.

Lillan uppträder med sin barnkör.
Lillan uppträder med sin barnkör.
Sonen till höger i bilden tillsammans med sin körkompisar.
Sonen till höger i bilden tillsammans med sin körkompisar.

På eftermiddagen blev det dags för dansföreställning nr. 3 för Dotterns del och nummer 1 för Lillans del, som endast behövde vara med en gång under helgen pga sin ålder. Det var lyxigt och gjorde helgen en aningen lättare.

Dottern, andra från höger, med sin pokal som hon fick efter avslutat tionde år i dansprogrammet.
Dottern, andra från höger, med sin pokal som hon fick efter avslutat tionde år i dansprogrammet.

Det gick riktigt bra för båda flickorna och det var roligt att se hur många bra danser som uppfördes under den två timmar långa föreställningen. Till och med Sonen tyckte det var intressant nästan hela föreställningen och det var roligt!

Lillan med sina blommor efter en fin insats med både sin balettdans och steppdans.
Lillan med sina blommor efter en fin insats med både sin balettdans och steppades.( Sonen i bakgrunden till höger.)

Nu är vi tillbaka till vardagen och det är nästan skönt med rutiner och skola igen efter den intensiva helgen. Om vi nu bara kunde få lite vårväder också, skulle det vara trevligt….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.