Det stickas

Publicerad av

Jo men naturligtvis! Hade absolut tänkt blogga på tisdagskvällen. Lade bort det nya projektet vid 23 tiden och var alldeles för trött att ens ta fram skärmen. Alltså blev det inget inlägg utan det blev raklång ställning i sängen istället.

Nu är det onsdag kväll nästan samma tid och jag har i alla fall tänkt visa upp var jag har på stickorna. En ny sjal och en fin sådan. I alla fall är mönstret fint. Om jag lyckas lika bra är en annan femma… Inte svårt mönster egentligen, men en hel del att hålla reda på….

Vad sägs om mönstret på bilden? I och med att jag valde det blåa och vita garnet av merinoull syns inte mönstret lika bra. Detta är i och för sig bra om misstag behöver döljas, men samtidigt syns ju intre det fina mönstret så bra…. Vi får se om jag fortsätter eller om jag väljer ett annat garn istället….

Här ligger min julröda halsduk på tork som nu är klar. Den blev lite längre än vad jag ville ha den tyvärr, men annars är jag mycket nöjd med min egen design. Jag tog mönstret på 15 maskor från ett par vantar och lade till det på halsduken med jämna mellanrum för att ge halsduken lite mera intressanta detaljer. Jag måste säga att jag är nöjd med min egen design!

Av de senaste projekten är jag väl nog mest nöjd med denna halsduk. Efter blockering blev den så här fin. Det är ngt intressant med blockering. Man riktigt ser hur maskorna hittar rätt plats och nästan sträcker på sig medan projektet torkar.

Klar för leverans eftersom halsduken blir en julklapp. Eftersom jag hade ett helt nystan garn kvar tog Dottern det med sig och är i full färd med att sticka ett par matchande vantar till mottagaren också. Har hon tur och lite extra tid över finns det möjligen tillräckligt för en mössa också.

10 kommentarer

  1. Så skickligt.
    Vilket mönster på bilden, ser otroligt avancerat ut. Garnet du valt så ser ut att vara varmt och skönt även fastän man inte ser mönstret så bra. 😊
    Hoppas ni har det bra. Jag läser nog men det har blivit svårt att kommentera, vet inte riktigt vad jag gör fel… men testar igen. 😊

    Gillad av 1 person

    1. Tack för att du inte ger dig med kommentarerna! 😊
      Och tack för komplimangen!
      Eftersom jag själv använder Jetpack ( nya WordPress) appen har jag inga problem med att kommentera på de bloggar jag följer men har förstått att det kan vara svårt att kommentera direkt på nätsidan.
      Appen borde vara en gratis app och borde kunna användas vare sig man har en blogg eller inte. Om du är intresserad och vill ladda ner den. 😊

      Gilla

  2. Vilket vackert mönster på sjalen och även garnet är fint. Spontant känner jag dock det som du är inne på nämligen att det tvåfärgade garnet liksom äter upp mönstret vilket jag tycker är synd. Nu är det självklart en smaksak så klart.
    Både den lila och den röda blev väldigt fina och den lila garanterat uppskattad som klapp.

    Önskar en god eftermiddag nu!

    Gillad av 1 person

    1. Tack detsamma! Hoppas du hade en fin 1a advent också. Ingen snö hos oss och några plusgrader. Ovanligt varmt för årstiden… Fast om sanningen skall fram saknar jag inte snön. Vi hade tillräcklig ifjol för flera vintrar framåt!

      Gilla

    1. Tack! kände du igen Tro, hopp och kärlek, Jakobstads julsymboler som användes för sjöfararna att hitta hem igen när de befann sig ute i Kvarken?
      Jodå. Sticka orkar jag hålla på med. Intre ngt pussel däremot…. 😉

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.