Eget påhitt

Publicerad av

Jag började på en till dopfilt. Den första har jag gett till församlingen och den kommer troligtvis att användas inom en nära framtid.

Eftersom det är brist på oss som stickar dessa filtar i vår församling började jag på en till för några dagar sedan. Dock har jag inte alls lyckats bra med denna. Ändrat mönstret, stickat fel i mönstret och ville inte riva upp och försöka plocka upp maskor utmed hela stickningen. Alltså gjorde jag slag i saken och rev upp hela filten ( jo, jag hade kommit en bit på väg…) och började om. Enkelt, påhittat eget mönster blir det denna gång. Etthundratvå maskor. En kant på tre varv med endast räta maskor och sedan varvar jag ribbstickning med slätstickning och detta i sin tur bildar ränder. Kanske inte riktigt typiskt att använda ribbstickningen på detta sätt, men jag måste säga att jag gillar mönstret som bildas…..

En blygsam början på mitt eget påhitt…..

6 kommentarer

    1. Tack! Det var nog det jag undrade…. Om detta skulle vara mera ett mönster för tröjor än filtar…. Förstås märkte jag att jag i misstag fotade avigsidan istället för rätsidan i hastigheten…
      God fortsättning på fredagen till dig med!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.