Slutresultatet då?

Publicerad av

.. och vad hände med den av medierna så omtalade och befarade ‘röda vågen’? Ingenting egentligen. det fanns tydligen ingen sådan. Hur gick det med valet då? Mycket bra måste jag säga. Både här i Minnesota och i DC tyckte jag. Inga jättestora skrällar eller överraskningar och Minnesota, som historiskt är demokratiskt och blått vann med god marginal över det mera konservativa och röda republikanska paritet.

Jovisst, fanns det en del kommentarer i Minnesotas medier angående Tvillingstäderna och hur vi med vår mängd med folk alltid vinner över de som bor på landsbygden och röstar i regel rött. Fast då måste man också komma ihåg att Minnesota har ca. 5 miljoner invånare och 3 miljoner av oss bor i Tvillingstäderna med omnejd.

Vi fick alltså behålla vår demokratiska och blåa guvernör Tim Walz i fyra år till! YES! Den fd läkaren Scott Jensen förlorade med god marginal och det var med lättnad jag läste den nyheten imorse.

Ngt som också gladde mig var representanterna som valdes till kongressen. Både på federal nivå och statlig nivå. Traditionellt har dessa poster hållits av äldre vita män. Inte nu längre! Vi väljare röstade fram både kvinnor och män av alla de färger blad kandidaterna och detta är mycket bra! Minnesota var väldigt vitt för 50 år sedan, men numera har vi en stor befolkning från Somalia, en stor från Vietnam, Mellanamerika mfl länder. Då är det viktigt att alla färger och folkslag representeras på högre poster också inom politiken, eller hur?

Som ni säkert märker av tonen av detta inlägg är jag väldigt nöjd med detta ‘mitt i Bidens mandat” val. Om två år är det val igen och då väljer detta jätteland president igen. Den valkarusellen lär komma igång fram på vårkanten 2023….

Så här ser Minnesotas karta ut och så här röstades det. Som ni ser är det blått och demokratiskt som råder runt städerna och på landsbygden är det rött och republikanerna som kammar hem rösterna. Så har det varit i denna stat rätt länge nu och verkar fortsätta på den banan…..

2 kommentarer

  1. Bra att det röstades fram andra än vita äldre män. Längre än så borde men ju ha kommit och de styrande ska representera befolkningen. Ett bra valresultat i stort får man väl säga.

    Trevlig torsdag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.