Atmospheric river

Publicerad av

Tänt värmeljus i Iittala denna morgon

Det var alldeles nödvändigt med ett tänt ljust på bordet vid frukosten imorse. Ingen av oss sov gott pga av lågtrycket som orsakade en hejdundrande storm under nattens mörka, och normalt tysta timmar.

Ni kanske eventuellt hörde om detta gigantiska lågtryck på vädret där hemma? Det sträckte sig ända från Texas is söder upp genom hela MIMAL. MIMAL? Vad i hela världens tider är nu detta, kanske ni undrar? Jo, MIMAL är en förkortning och står för Minnesotas grannstater rakt söder om oss: Minnesota, Iowa,Missouri, Arkansas och Louisiana. Strax väster om Lousiana ligger alltså jätte staten Texas och det var därifrån denna atmosfäriska flod härstammade och spred sig rakt norrut.

Nu har jag inte hållit koll på vad floden ställde till med i stater söder om oss, men vi bjöds verkligen på en storm under natten! En storm som producerade en tornado i södra delen av staten där visserligen ingen omkom, men folk skadades och flera hem förstördes totalt. Denna storm blåste också omkull 9 stycken långtradare på en motorväg söder om Tvillingstäderna tidigare under dagen.

Själv låg jag vaken och lyssnade till stormen mellan kl.00.30-01.15. Vinden ylade och regnet piskade mot fönsterrutorna medan åskan gick och blixtarna avlöste varandra i en imponerade hastighet. Ett tag trodde jag nog att taket skulle blåsa av vårt hem, men tack och lov blev det aldrig så våldsamt. Själv tyckte jag det räckte bra till ändå måste jag säga!

Denna storm tog med sig kylan igen och även om det inte var särskilt varmt igår, var det ändå mulet med 13 grader. Idag är vi tillbaka till ngn plusgrad och enligt vädret skall detta pågå ett tag till…. Jo, men jag fick ju vara i solen förra veckan. Alltså är det bara att gilla läget, eller…?

6 kommentarer

  1. Kan ju förstås inte gilla inlägget för att du sovit dåligt eller för att ni gaft storm . Men glad för att jag får läsa ditt inlägg och för att du bloggat.

    Gillad av 1 person

  2. Nja, gilla läget behöver du inte göra men man kan alltid känna tacksamhet över att det inte blev värre än så för egen del. Naturens krafter är starka och kan ställa till det rejält. Hoppas att det lugnar sig nu.

    Önskar en fin skärtorsdag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.