Vårkänslor i garnaffären?

Publicerad av

Termometern visade verkligen inte på ngn vårvärme denna eftermiddag då jag begav mig iväg till garnaffären. Däremot sken solen från en strålande himmel, vilket den förstås ofta gör när det är riktigt kyligt ute.

Jag var alltså på väg att köpa garn till en ny sjal. Eller egentligen garn till samma sjal som jag försökte sticka åt Svägerskan förra veckan av det där märkliga garnet gjort på lamahår och fårull. Men denna gång följa mönstrets rekommendationer istället och inhandla skönt garn gjort på fårull och alpacka.

Denna fyrkant som varken är tillräckligt stor för en filt eller en sjal och är riktigt sträv . Den blev alls som jag hade hoppats. Även efter tvätt och blockering.

Som att stiga in i godisaffären var det ju onekligen då jag såg mig omkring i garnaffären. Så många färger, olika garnsorter och tjocklekar! Garn för bebiskläder, garn för sockor, garn för lite allt möjligt mellan himmel och jord. Jag gick lydigt fram till hyllorna med alpacka och fårull och kände och tittade. Hittade egentligen inte ngn riktig färg som jag var helt nöjd över. Gick upp på övre våningen där reagarnen fanns, men där var det glest på hyllorna och inget riktigt ropade mitt namn där heller.

Gick åter igen ner i butiken och tittade lite mera… och fastnade. Helt handlöst… Blev så ivrig att jag direkt roffade åt mig alla fem nystan som fanns kvar och gick till kassan med dessa. Lite dyrare garn än vad jag normalt stickar med, men mycket, mycket nöjd.

Detta vackra, mjuka blir till en sjal…..

Först när jag kom hem och packade upp mitt inköp märkte jag ju ngt helt galet… och mycket lustigt! Detta garn var inte alls ngn blandning av alpacka och fårull och inte alls det som rekommenderades i mönstret! Detta garn är mjukt och skönt det med, men är helt vanligt bomullsgarn och lämpar sig enkom för vår och sommarstickning!

Nåja, det var redan för sent att returnera. Den trevliga damen i kassan hade redan omvänt två av de långa nystanen till mera traditionsenliga, mera lätthanterliga nystan med en sådan där maskin ni vet som jag inte har ngn aning om vad de heter på modersmålet….. Alltså kunde jag inte returnera garnet. Lika bra att sätta upp och börja på projektet. Varför slösa ngn tid liksom…..

Här är den blygsamma, inte alls så lyckade början som jag faktiskt rev upp efter ytterligare några varv.

Mitt andra försök går redan mycket bättre. Skam den som ger sig liksom!

6 kommentarer

  1. Go morron . Vi har nästan lika kallt.. 😀din godis butik innehåller garn min innehåller pennor och sen träningskläder . En bra combo. Jag hejar på ditt handarbete , snyggt och det sermt o gött ut

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.