Utfärd i arla morgonstund

Publicerad av
Lillasyster tittade bort när nålen gick igenom plåstret

Där satt den! Dos nummer tre! För några veckor sedan godkändes dos nummer tre av Pfizer vaccinet för åldersgruppen 12 och uppåt i USA. Denna morgon begav vi oss iväg till det närliggande apoteket till den bokade tiden. Vår vana trogen var vi en aning tidiga, men den flinka, unga och väldigt trevliga farmaceuten tog genast emot oss ändå. Frågade Lillasyster några frågor och hon kom med rappa svar. Bad oss vänta utanför en stängd dörr, som öppnades ngn minut senare och vi gick in. Farmaceuten frågade Lillasyster ytterligare några frågor och sedan stacks nålen genom plåstret in i armen på Lillasyster. Inga skrik eller annan dramatik. På ett ögonblick var det hela över och eftersom hon inte hade ngn reaktion efter de två tidigare injektionerna, behövde vi inte ens vänta de 15 minuterna, utan fick köra direkt till mellanskolan.

Lillasyster hade inte missat mycket av den första lektionen och gick glatt iväg i skolkorridoren efter att jag lämnade av henne.

Skoldagen hade gått bra och inga telefonsamtal fick jag. Hon kom hem vid den normala 16.30 tiden med en mycket ond arm, men inget annat. Nu ikväll en mild huvudvärk, men detta kan ju också bero på en lång dag i skolan och läxor nu på kvällen.

Återstår att se vad som händer imorgon eftersom en eventuell reaktion från dos tre kan dröja….

17 kommentarer

 1. Jag fick dos tre i förra veckan. Min reaktion blev att min arm var ordentligt sjuk en dag, men annars inget extra.
  Hoppas dottern kommer undan med lindriga biverkningar.
  Nu bär det snart av till jobbet.
  Go natt till er!

  Gillad av 1 person

  1. Ett speciellt plåster läggs på armen där sticket skall göras. Plåstret har en tunnare hinna i mitten där nålen går igenom. På det sättet är plåstret redan på plats och behöver inte sättas på efteråt. Gissar att detta är ngt effektivare än det normala sättet.

   Gilla

  1. Jag frågade maken samma sak igår. När blir det dos 4?
   Han svarade: så här långt verkar tre doser räcka, men vi vet inte vilka varianter vi kommer att ha i framtiden och jag kan inte spå i den.
   Bara att vänta och se.
   Gissar nog att det blir ytterligare doser eller kanske ett helt nytt vaccin? 🤔

   Gilla

 2. Hejsan. Stick igenom plåstret , har jag inte hört om tidigare…. Vad bra att hon fick dos tre . Här fick dottern dos 1 i måndags. Jag och maken får på tisdag nästa vecka den tredje dosen .

  Gillad av 1 person

  1. Stick genom plåstret verkar vara nytt för alla som läser detta inlägg. Smidigt och behändigt då plåstret redan är på. Eventuellt blod stoppas direkt. 😀
   Bra att ni är på gång med dos 3 ni med!

   Gillad av 1 person

  1. Här ges olika doser olika gånger också.
   Plåstret som används är runt och har en tunnare hinna i mitten där nålen går igenom. Det handlar alltså inte om det vanliga beiga plåstret.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.