Blygsam början på adventstickningen

Publicerad av
Första försöket till vänster och det andra till höger….Julen 2020.

Det var förra året under adventstiden som jag antog utmaningen. Utmaningen att lära mig sticka spets. En av väninnorna i stickjuntan skickade ut mönstret via mejl under hela december. Precis som en adventskalender, men en stikckalender istället. Varje dag skickar hon ut en del av mönstret till halsduken, som alltså varierar varje dag.,

Sedan jag började med halsduken ovan har det hunnit bli en hel del mera spets under det gångan året och jag har lärt mig en del. Roligt är det och nu är det alltså åter dags. Idag den sista november kom introduktionen via mejl och det var så himla roligt att börja på, för jag förstod en hel massa! Jag förstod nämligen allt! Tog fram mitt garn och nya stickor från mitt shoppade i söndags och satte igång. Det är en blygsam början och det skall bli intressant att se hur året stickkalender (ur?)artar sig!

En blygsam början på årets stickkalender, men markörerna är på plats och beskrivningen var ingen konst!

3 kommentarer

 1. Vilken kul id´é med stickkalender 🙂
  Men en undran, första bilden … är det samma mönster på båda? Hahaha, förlåt, men om det är så kan jag inte sluta skratta, och skratta ska jag nog inte heller göra, för förmodligen skulle jag inte ens klara de fem första raderna 😀 😀 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jo skratta på du! Själv skrattar jag gott! 😂
   Samtidigt som det är kul att jämföra hur mycket jag lärt mig.
   Från att aldrig förut ha stickat spets till att nu älska att sticka spets mönster gick det snabbt! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.