Det finns värre ställen att sitta på….

Publicerad av
Min vy i eftermiddags när jag satt vid (sommar)stugan och stickade. Den stora, gråa och mycket fula behållaren är grannens behållare för naturgas. Vi har en liknande, men vår är vit. Vackra är de inte, men nödvändiga här på vischan där ledningar för naturgas, som är det mest använda bränslet i Mellanvästern inte är nedgrävda under jorden.

… med stickningen alltså. I strålande solsken och +16 satt jag här vid husknuten i och stickade efter att Maken och jag hade sett till att alla löv och barr som hade singlat ner på vår tomt de senaste två månaderna i vår frånvaro hade avlägsnats.

Barr och löv täckte det mesta vid vår ankomst.
Liksom förra hösten, lånade Maken grannens lövblåsare och blåste bort alla löv som fallit. Jag körde på gammalmodigt sätt och räfsade för hand, men slutade ganska snart efter att Maken började jobba med lövblåsaren eftersom det gick så mycket snabbare med den.
Lilly håller ett vakande öga på oss….

Söndagen lär skall bli lite svalare och några stora projekt finns inte inplanerade. Det är bara så skönt att se ut över den blåa, vackra sjön. Jag hade tänkt städa ur blomkrukorna från i somras, men eftersom de fortfarande blommar vackert ( i november?!) låter jag dem vara tills vidare…..

Rogivande…..
Full blom i november….

4 kommentarer

 1. Skönt att ha en avkopplande och rofylld plats att gå till.
  Då jag ser foton från er sommarstuga så förundras jag över hur likt våra trakter det är.. 😊 Ha en fortsatt trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Norra Minnesota/Wisconsin kunde vara södra Finland. Bortsett fråga arkitekturen, vägar och trafiken, ser naturen precis likadan ut. Anledningen är bla att istiden också täckte norra Nordamerika och skapade samma landskap som hemma med insjöar och skogar. Inte undra på att Karl-Oskar, Kristina och alla de andra immigrerade till Minnesota, Wisconsin och Michigan. 😊

   Gilla

 2. Så skönt med en rogivande och avkopplande helg. En lövblås underlättar onekligen arbetet och sådana hjälpmedel ska utnyttjas om de finns att tillgå.
  Naturgastanken ser nästan ut som en liten ubåt 😉

  Trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.