Trevlig kväll i små människors sällskap

Publicerad av
Pyssel, böcker och annat skoj väntar på barnen

Församlingens lek-och pysselkvällar för barn på lågstadiet sparkade åter igång denna onsdagskväll. Efter ett och ett halvt års uppehåll. Visserligen härjar Delta, men med munskydd på inomhus och det mesta av kvällen ute, gick det bra. Dessa kvällar hålls varje onsdag och vi är flera som jobbar ideellt tillsammans med församlingens barnledare. Som förresten är ny sedan i somras. Fantastisk kvinna med massor med energi! Utbildad till äktenskaps-och familje terapeut och har också jobbat i skolor. Har precis samma tanke och filosofi som jag har då det kommer till barn. Speciellt då det kommer till barn som redan har spenderat 7 timmar i skolan under dagen: så lite struktur som möjligt och låt dem leka!

Ikväll fick de göra det! Bland annat på klätterställningar i lekparken intill kyrkan. Och lite senare inomhus med lera. Roligt hade de, men inte bara de, utan även jag! Jag kommer att hjälpa till en gång i månaden ungefär och det blir nog alldeles perfekt. Jag har jobbat mycket med barn och trivs helt enkelt i deras sällskap.

2 kommentarer

  1. Vilka trevliga aktiviteter som ordnas. Jag kan bara hålla med. När barn har varit i skolan i sju timmar så behöver de få leka och röra på sig. Tyvärr går många barn i Sverige hem direkt och hamnar vid en telefon eller en iPad. Samtidigt har vi många som spelar fotboll eller är aktiv inom andra idrotter så förhoppningsvis blir det balans.

    Gillad av 1 person

    1. Det är nog likadant här också. Alldeles för mycket skärm, även hos våra ungdomar. Fast om man ser sig omkring på de vuxna, kan jag inte påstå att vi sätter goda exempel heller, mig själv inkluderad. Dock inga skärmar över huvudtaget under församlingens lekkvällar. De vuxna träffas i olika föräldragrupper och barnen får leka loss en och en halv timme på kvällen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.