Blixtar och dunder…

Publicerad av
Verandan var alldeles genomblöt tidigare idag….

…magiska under sjöng vi på 1984 då bröderna Herrey vann Eurioviosn Song Contest. Denna tisdagsmorgon vid 06.15 vaknade vi av en ordentlig knall rakt ovanför våra huvuden. Jag sprang bokstavligen nerför trappan, för åskstormen var ett faktum. Sommarens allra första, riktiga storm. Sådana som vi normalt har en hel massa av under sommaren, men inte haft denna sommar.

På verandan var fönstren öppna och regnet och blåsten blötte ner allting! En av Dotterns fina tavlor hade blåst ner från väggen. Min torkställe som troget håller alla kläder som jag torkar utomhus hade blåst omkull och mattan under var alldeles plaskvåt. Jag stängde fönster, efter fönster. Så mekaniskt, lugnt och snabbt som jag bara kunde trots att mitt nattlinne blev genomvått i processen.

Äldsta Dottern hade också vaknat av knallen och kom, även hon nedspringande för att hjälpa mig. Mindes att hon hade lämnat bilfönstren öppna och hastade ut för att stänga dem och för att ta in sittdynorna från möblemanget som står på framsidan av vårt hem. Tack och lov var de inte lika våta eftersom regnet piskades omkring mera på norrsidan än på den södra. En del vatten hade hon dock fått in i bilen…

Hundarna spenderar nätterna i varsin bur nere i källaren. Lilly, snart 11 år, har utvecklat en enorm rädsla för alla högljudda ljud och Dottern hittade henne klarvaken, upprätt och skakande i sin bur. Hon släppte genast upp båda hundarna till mig på verandan och de var ju naturligtvis överlyckliga! Frukost fick de också, men att gå ut och göra sina behov i detta oväder hade de ingen tanke på! Dottern försökte släppa ut dem både på baksidan där det blåste värre och på framsidan där det var lugnare, men se det gick inte alls. Istället sprang de båda snabbt uppför trappan till Makens och mitt sovrum och hoppade upp i vår säng. Jodå, de hade inte en tanke på att gå ut i dylikt väder!

Stormen bedarrade ganska fort, som dylika stormar gör, men åskan mullrade på håll ända till nio tiden innan den slutligen försvann. Regent upphörde runt den tiden också, men tack och lov hade vindarna lugnat ner sig vid det laget.

Det blev onekligen en rivstart på denna tisdag! Dock är varenda liten gnutta regn så oerhört välkommen eftersom torkan i hela staten är ett faktum.

4 kommentarer

  1. Vilket oväder som drog in över er. Oftast så kommer det ganska så snabbt och kan förvinna ganska så snabbt också men har man ljudkänsliga hundar kan det vara lång tid nog. Denna sommar har det åskat ovanligt lite här faktiskt trots att det varit relativt varmt. Fördelen är väl att luften brukar bli friskare och klarare efteråt men vilket uppvaknande ni fick!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.