Läger dag nummer två i hettan

Publicerad av

70%. Ja det var siffran för luftfuktigheten hela denna onsdag. Inte så hög temperatur i början av förmiddagens läger, men vi klättrade upp till 33 grader på seneftermiddagen. Det räckte.

Runt 25 grader under förmiddagens timmar, men klibbigt värre alltså. Vi var noga med att ta pauser ofta för att dricka vatten. Idag hade vi 17 barn som kom, men efter bara ngn timme, mådde ett av dem dåligt och kastade upp bakom en buske. Bara att ringa hennes pappa som kom och hämtade ganska snart efter det. Då fick vi också veta att hon inte hade mått så där väldigt bra på morgonen innan lägret. Kanske skulle ha varit skäl att hålla flickstackaren hemma undrade man kanske…?

Trots det klibbiga vädret jobbade vi idag på rytm. Vi stampade, klappade i händerna, rappade och trummade på upp- och nedåtvända hinkar bland annat. Deltagarna verkar ha skoj och har nu också lärt sig tre nya sånger. En av dem en rappande sådan och en annan tolkat till amerikanskt-engelskt teckenspråk.

Vi ledare höll ett vakande öga på barnen och såg till att de drack mängder med vatten. Alla svettades ymnigt, men i sådant här väder är ju detta ett bra tecken. Ingen var likblek och torr eller hade onormalt rosiga/röda kinder. Vi sökte oss till skugga närhelst det gick och borden där vi både serverar och äter mellanmål och har rast, befinner sig i skugga. Mycket bra.

Dessa dagar har gått väldigt fort och nu har vi bara en lägerdag kvar. Imorgon torsdag. I slutet av den lägerdagen blir det ett kort uppträdande för föräldrarna. Betoning på kort, eftersom samma slags väder har utlovats imorgon.

Det blir åter ärmlöst, shorts och sandaler imorgon.. Håret upp i en hästsvans för att få det bort från nacken och sedan många pauser för att dricka igen. Skugga också naturligtvis. Och samma vakande öga på våra telningar som idag….

Upplagt för rast med hula hoops, spelet Yatzee ( för utomhusbruk) och utekritor. På borden i skuggan till höger som inte syns i bilden fanns det möjlighet att sätta sig ner i lugn och ro för att rita och måla med kritor. Det var flera av flickorna som tog tillfället i akt och satt där hela rasten på 20 minuter.

4 kommentarer

 1. Så bra att ni kan genomföra lägret och att ni håller er utomhus. Visst vill man ha fint väder men det är inte samma sak som för varmt. Klokt att se till att dricka mycket. Om ett barn inte mår bra på morgonen så är det knappast läge att skicka iväg på en aktivitet, speciellt inte när det pågår en pandemi…

  Här ökar smittan igen och speciellt bland yngre. I Sverige har man valt att inte vaccinera under 17 år. Det kan i värsta fall innebära att smittan ökar rejält igen nu när alla samlas i skolorna. Jag hoppas att det inte blir så men jag befarar tyvärr att risken finns och man ser redan tendensen…

  Gillad av 1 person

  1. Som vanligt går Sverige lite som kärringen emot strömmen i denna pandemi. Hoppas du ursäktar, inget illa menat. Vet du varför ett sådant beslut togs? Att inte vaccinera ungdomar under 17?
   Fallen går uppåt här med i och med Delta varianten och vi har gratis vaccin till alla som vill ha, men det är tyvärr massor som väljer att inte vacccinera sig….. Och i andra delar av världen har befolkningen inte tillgång till vaccin. Det är så galet fel att man kunde gråta.

   Gilla

   1. Sverige går verkligen mot strömmen och har gjort så hela tiden. Svenska experter menar att riskerna med vaccinet för barn och ungdomar inte är helt klarlagda samtidigt som gruppen ytterst sällan blir allvarligt sjuk. Personligen tror jag att man inte riktigt vågar eftersom många barn och ungdomar fick narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensan för drygt tio år sedan. Det är säkert så att barn och ungdomar inte blir så sjuka men man får inte glömma den aspekten att de håller smittan vid liv och orsakar fortsatt spridning. Hade jag som glad amatör fått bestämma hade man vaccinerat från tolv år och uppåt.

    Även i Sverige är det en del som inte vaccinerar sig. Här handlar det främst om invandrare och flyktingar. Just grupper som ofta är ganska så trångbodda och där smittan är hög. Informationen finns tillgänglig på alla språk men ändå väljer de att avstå. Tyvärr är det många gånger lite äldre invandrarkvinnor som också avstår från cellprov och mammografi. Så dumt för själv tycker jag att det är en stor fördel att det erbjuds och undersökningarna är gratis.

    Gillad av 1 person

   2. Jo LäkarMaken var högst förvånad när jag berättade vad du skrivit.
    Båda våra äldre barn blev vaccinerade mot H1N1 och hade inga problem med det vaccinet.
    Så småningom gissar jag nog att vi får den största delen av världens befolkning vaccinerad, men det tar säkerligen flera år….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.