Ändrade planer…. Och fungerar ändå!

Publicerad av

Musiklägret. Som vi började planera i juni för barnen som hör till vår församling. I juni. När vaccinationerna mot Covid var i full gång och det fanns knappt några fall i staten. Det skulle bli musikläger på gammalt, invant sätt och inget kunde äntligen stoppa dessa planer. Trodde.

Det är nu augusti och vi befinner oss som bekant i den fjärde vågen i denna pandemi. En våg som kunde ha undvikits och som irriterar mig till den mån att jag inte ens orkar tänka på det.

Lägrets deltagare är barn i åldrarna 5-12. Alltså ännu inte vaccinerade. Delta härjar och det har ju, som bekant visats att även vi som vaccinerats kan föra smittan vidare.

Vad göra?

Vi som håller i trådarna sammanstrålade för ett par veckor sedan. Beslöt att vi håller lägret som planerat. Församlingens ‘Covid advisory team’ rådde oss att hålla lägret utomhus om vi fortfarande tyckte vi ville hålla det. Eftersom så ,mycket blivit annullerat de senaste 18 månaderna, beslöt vi att fortsätta med planerna. Lägret skulle hållas. Utomhus.

Sagt och gjort. Denna tisdag och två förmiddagar till fram till torsdag håller vi musikläger.

Ngn halvtimme innan lägerdeltagarna anlände

Det var redan 20 grader vid halv nio tiden på morgonen när Sonen, som hjälper med det tekniska, Lillasyster, som är hjälpledare och jag anlände till kyrkan. När vi var klara vid 12 tiden hade temperaturen krupit upp till nästan 30 grader. Tack och lov att lägret inte hålls senare än så på eftermiddagen.

Sonen ser till att tekniken fungerar……

En liten, men naggande god grupp barn sjöng och dansade sgs hela morgonen. Rast hade vi också, två ggr och så MÅSTE det ju naturligtvis erbjudas ett mellanmål, eller hur? Inget läger, utan lite gott att mumsa på!

Deltagarna verkade nöjda och glada, om än trötta och väldigt varma, när förmiddagen var över. Vi ledare var också trötta och undertecknad slocknade faktiskt i solstolen i skuggan i en hel timme efter hemkomst i eftermiddags

Imorgon, onsdag fortsätter festligheterna, och ja, lägret. Fortsatt uppehållsväder utlovas, men tyvärr lika varmt som i dag. Nåja, en dag i taget, eller hur….?

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.