Tre PR på 5 dagar…

Publicerad av
För just över ett år sedan levererades Peloton träningscykeln

Det har gått just över ett år sedan Maken och jag började trampa på stillastående cykel här hemma. Covid härjade och Maken tillsammans med andra läkare rådde att det var bäst att inte träna på gym ett bra tag framöver. Vi började se på alternativ. Maken rådfrågande sin svåger om dennes Peloton eftersom han redan hade haft en i 2 år. Jodå, den var omtyckt och användes flitigt. Inte alls lila tråkigt som att cykla på en vanlig träningscykel utan instruktör på skärm.

Cykeln beställdes och ngn månad sedan levererades den. Och används den? Ja, verkligen!

Nu i sommar har det blivit mera sporadiskt cyklande pga gäster, resor till sommarstugan osv, men hela tiden cyklar både Maken och jag. Vissa veckor mera, vissa mindre. Hittills i augusti har jag tex cyklat kring 80 km.

Och visst märker vi båda skillnader beroende på hur ofta vi cyklar.

De senaste dagarna har jag äntligen slagit flera personbästa rekord igen. Rekorden jämförs med liknande pass från tidigare som datorn håller reda på. I torsdags blev det ett nytt personligt bästa på 20 minuter. I lördags på 30 minuter och idag, när jag tog pass nummer två, fick jag personligt bästa på det kortare passet som var 10 minuter långt. Fantastiskt och det har varit en bra morot dessa dagar eftersom det har gått så väldigt länge sedan jag slagit några egna rekord.

Placeringar är däremot inte min grej. När Maken cyklade imorse placerade han sig på hela 38e plats bland över 1 000 deltagare i passet som han tog! Helt otroligt imponerande! Han har också vunnit ett antal ggr eller kommit nära täten.

Någon sådan förmåga har inte jag, utan hamnar vanligen i mitten bland klungan eller mot slutet. Däremot är ju inte detta cyklande ngt tävlande egentligen, så jag försöker istället koncentrera mig på min egna resultat och försöker slå mina egna rekord.

Detta är brittiska Sam Yo. Honom slog jag personbästa med i lördags
Detta är amerikanska Christine som cyklar i Peloton studion i New York City. Henne fick jag 10 minuters personbästa i förmiddags

Vad är målet med allt detta tränande kanske ngn undrar? Jo, målet är nog bara det att se till att kroppen rör på sig och att man fortsätter att man mår bra. Vi blir ju inte yngre precis och här hos oss har vi en sådan bilande livsstil att vi sällan får ngn motion då man skall ta sig från punkt A till punkt B.

Att alla Peloton medlemmar dessutom betalar en månadsavgift precis som man gör vid ett gym sporrar ju också att cykla. Medlemsavgiften är inte hög, USD 40 är inte ens hälften vad vi betalade för gymet varje månad, men ändå sporrar den. Betalar man för ngt vill man ju naturligtvis ha valuta för pengarna eller hur?

Så cyklandet har nog kommit för att stanna även om jag inte blir ngt proffs. Mycket bra motion dock!

9 kommentarer

 1. Imponerande.
  Jag är så fast i spinning, verkligen skoj! Jag har heller inte varit på gym sen mars 2020.
  Jag beställde hem en motionscykel för några dagar sen, dock inte en peloton. Ett av kraven jag hade var att cykeln skulle ha en skärm, jag vill ha en instruktör framför mig.. Månne man kan köpa en medlemsavgift av peloton trots att man har annat cykelmärke?

  Gillad av 2 personer

  1. God morgon!
   JA! Du kan! Åtminstone här i USA. Kolla på onepeleton.com
   Nu gissar jag att bestämmelserna är annorlunda i Europa, men det går ju att kolla.
   Dock kommer inte Peloton instruktörerna upp på din nya träningscykel ( grattis!) om den inte är av det märket. Däremot borde du kunna betala för appen och ha den på din mobil.
   Förutom cykling erbjuds yoga, styrketräning, joggning, utomhus promenader, gång på band/löpning på band osv.
   Lycka till! 😀
   Trevlig tisdag! Sängdags på måndagen hos oss. God natt! 😴

   Gillad av 1 person

 2. Jag går på ”normal” indoor cycling 1 gång per vecka sedan 10 år. Jag älskar det! Härlig musik, träna i grupp och verkligen ge järnet. Jag svettas aldrig så mycket som vid indoor cycling 😊

  Gillad av 2 personer

  1. Härligt! Ja, vad är det med att träna i grupp egentligen? Det är ju inte så att man har tid att umgås precis? 🤔 Jag saknar min gruppträning, zumban. Men med 4e vågen på gång gäller det att åter ligga lågt med gymbesök-trots vaccinering.

   Gilla

 3. Man behöver lite plats för att ha en sådan. Jag hade en cykel en gång då vi bodde i en fyra… men… den blev bara sporadiskt använd. Jag skulle behöva den här formen av motion, men vet inte hur jag ska få plats i min lilla tvåa med en sådan? Eller är det bara en bortförklaring? 🙄🤣

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har sett bilder på små lägenheter i New York City där folk har sin Peloton cykel bredvid sängen! Bara att stiga upp ur sängen och börja cykla! ‘ if there’s a way there’s a will’, för att ta det på engelska. Dock skulle jag själv inte ha användning för en träningscykel utan instruktör på skärm framför mig. Då skulle nog cykeln stå oanvänd. Jag har förstått att Peloton inte ännu säljs i Finland, men det finns säkert andra slags cyklar som är precis lika bra! 😃 ( USAs president Biden har tydligen en Peloton och cyklar regelbundet i Vita Huset!)

   Gilla

 4. Jag gillar inte heller att tävla men kan dock utmana mig själv lite och slå mina egna rekord Målet med träningen är att man mår mycket bättre. då man rör på sig. .
  Vi hade en helt vanlig tränings cykel men den blev flitigt använd så den gav upp till sist

  Gillad av 2 personer

  1. Jag vet helt säkert att jag INTE skulle använda en vanlig träningscykel, så heja, heja om en sådan användes flitigt hos er!
   Egna rekord är bra att slå. Ger självförtroende och bra självkänsla. 😃💪

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.